Health

Zo kom je van jouw verslaving af

Iedereen houdt ervan om eens in de zoveel tijd een drankje te nuttigen. Bij de maaltijd, tijdens een feestje of andere speciale gelegenheid kan de alcohol rijkelijk vloeien. Veel mensen zijn echter gevoelig voor het ontwikkelen van verslavingen. Het is daarom belangrijk dat je jouw gezondheid goed in de gaten houdt. Als je een alcoholverslaving hebt ontwikkeld, is het van belang dat je zo snel mogelijk hulp zoekt en de verslaving weghaalt uit je leven. Maar wat kan een verslaving precies met jouw lichaam en geest doen? En wat gebeurt er tijdens de behandeling van de verslaving? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

Meer over de verslaving 

Bij een alcoholverslaving denken veel mensen aan het dagelijks gebruiken van alcohol. Het beeld van een alcoholist is vaak dat deze gedurende de gehele dag drinkt en voor de rest geen andere drankjes meer nuttigt. Echter kun je ook een verslaving ontwikkelen waarbij je bepaalde activiteiten niet meer zonder alcohol uit kunt voeren. Denk bijvoorbeeld aan het genieten van een concert of festival, het plezier hebben tijdens een feestje of tijdens een spelletjesavond. Zodra jij sterk de behoefte hebt aan alcohol op bepaalde momenten, heb je in feite al een verslaving ontwikkeld en dien je hier hulp voor te zoeken. 

Veel gevolgen voor lichaam en geest 

Een alcoholverslaving of andere verslaving kan grote gevolgen hebben voor jouw lichaam en geest. In eerste instantie zul je je veel meer afzonderen, waardoor sociale contacten verwateren. Hiermee kun je ook in een negatieve spiraal terechtkomen. Je voelt je vaak alleen en mensen begrijpen je niet meer. Naarmate je langer of vaker alcohol nuttigt, kan het ook uitwerkingen hebben op jouw lichaam. Zo kan jouw lichaam niet meer de juiste stoffen aanmaken, val je veel af of kom je juist aan en merk je dat je vrijwel geen energie meer overhebt. Ook dit zijn tekenen dat je niet langer moet wachten om de hulp in te schakelen.  

De hulp voor een goede toekomst 

De verslavingshulp helpt jou niet alleen om van een verslaving af te komen, maar ook met het aanbrengen van veranderingen en de hulp om alles vol te houden. Een specialist als www.cacnverslavingszorg.nl zal daarbij ook bekijken wat jij nodig hebt om van alcohol af te blijven en ook in de toekomst geen alcohol meer te nuttigen. Ondanks dat jouw lichaam de behoefte aan alcohol nog heeft, moet je dit immers voorkomen. Daarnaast wil je niet in isolatie blijven leven, maar ook weer naar feestjes kunnen gaan en de verleidingen weerstaan. Jij krijgt daarom veel inzichten en levenslang de bijstand van lotgenoten en professionals. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button