Fashion

Sjieke sjaals: hoe draag je een sjaal met stijl?

Een sjaal met stijl dragen gaat niet alle heren moeiteloos af. Toch is het de moeite waard om te leren hoe je dit doet. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je er ook in de koude seizoenen verzorgd en modieus bijloopt. Wij leggen vandaag uit hoe je dat voor elkaar krijgt. 

Sjaals en halsdoeken 

Afhankelijk van de temperatuur en de gelegenheid waar je heen gaat zal je vaak moeten kiezen tussen een sjaal of een halsdoek. Met de juiste accessoires kun je namelijk een verzorgde en gevarieerde garderobe tentoonspreiden zonder te hoeven investeren in vele maatpakken met het bijbehorende prijskaartje. Op webwinkels vind je een ruime keuze aan sjaals en halsdoeken voor heren van wol, zijde en kasjmier. En op Elizabetta.nl zijn deze zelfs handgemaakt in Italië, dus uniek en betaalbaar.

Warm of koud?

Het dragen van een sjaal kan zeker voor extra warmte te zorgen, maar dat is grotendeels afhankelijk van de stof waarmee deze gemaakt is. Hoewel sjaals en halsdoeken er in alle soorten en maten zijn, vinden de meeste mannen dat breisels en grotere maten uitsluitend geschikt zijn voor in de buitenlucht. Zeker wanneer de sjaal gemaakt is van wol of kasjmier of een oversized formaat heeft. Voor warmere weersomstandigheden kan je beter kiezen voor een zijden sjaal. Zo voeg je wel kleur en elegantie maar geen warmte aan je outfit toe.

Contrast of bijpassend?

Je kunt kiezen voor een effen sjaal in een bijpassende of contrasterende kleur ten opzichte van het pak dat je draagt. Vooral mannen die nog niet gewend zijn aan het dragen van een sjaal of een halsdoek is een kleur die bij het pak past een plezierige en veilige keuze. Dit kan echter ook de beste keuze zijn afhankelijk van de gelegenheid waar je naar toe gaat (bij een sjieke bruiloft, bijvoorbeeld, wil je niet de vedette stelen van het bruidspaar). Voor mannen die graag een fashion statement maken is de keuze voor een kleurrijke sjaal of halsdoek, of een duidelijk patroon, vaak de beste. Denk dan aan bijvoorbeeld een grafisch patroon of een bloemenprint.  

Tips voor een sjaal voor heren

Je kunt een sjaal om je nek wikkelen, of deze voor je lichaam laten hangen. Welke lengte je sjaal daarvoor moet hebben is afhankelijk van je lichaamslengte. Zeker mannen die een buikje hebben moeten ervoor zorgen dat de sjaal niet halverwege ophoudt. Dit zorgt er namelijk voor dat hier juist de nadruk op gelegd wordt. Anderzijds benadrukt een sjaal die te lang is juist het feit dat iemand niet zo lang is. Voor 5 hippe manieren om je sjaal te knopen kijk je gewoon deze video

En tips voor een halsdoek voor heren 

Een halsdoek voor heren lijkt op een bandana maar is wat groter, vaak zo’n 70 cm. Deze afmeting maakt het mogelijk om de halsdoek op diverse manieren te gebruiken. De meest gebruikte stof voor een halsdoek is zijde, maar ook katoen is een geliefde optie. 

De halsdoek kan tot driehoek gevouwen om de hals worden geknoopt. Dit kan zowel ruimvallend gedaan worden door hem slechts eenmaal om de hals te knopen, als aansluitend door hem tweemaal om de hals te doen.

De halsdoek kan ook opgerold worden zodat er een soort korte stropdas ontstaat. Hij kan ook om de pols worden gewikkeld voor een bijzonder accent bij een outfit met korte mouwen. Tenslotte
Zoals bij ieder modeaccessoire is het ook bij de sjaal voor heren een kwestie van proberen tot je de juiste gevonden hebt die het beste je persoonlijke stijl tot zijn recht laat komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button