Travel

5 keer leuke weekendjes weg in Nederland

Story Highlights
  • Genieten in eigen land is prima mogelijk!
  • Genieten op Texel en beklim de vuurtoren
  • Kampeerplaats alleen met kano en roeiboot bereikbaar

Als je er een keer een weekendje lekker tussenuit wilt, dan kan dat perfect in eigen land. Je vindt in ons land heel erg veel leuke plekken om je prima te vermaken. Vaak is een weekend te kort, zoveel is er in ons land te doen en te zien. Om je wat op weg te helpen, geven we je hier vijf tips om van een heerlijk weekendje weg te genieten.

Biesbosch

Het waterrijke Biesboschgebied is natuurlijk een uitgelezen plek om tot rust te komen, heerlijk in de vrije natuur. De Biesbosch is een van de leukste natuurgebieden van ons land. Je kunt er op verschillende manieren kamperen. Paalkamperen geldt als een van de meest bijzondere manieren om dat te doen. Je logeert dan op een plek die alleen met een roeiboot en met een kano bereikbaar is. Zo ben je dus écht even weg en onbereikbaar voor de rest van de wereld. En dat is gewoon heel erg leuk.

Veluwe

De Veluwe? Ook al zo’n prachtig gebied in ons land. Met de fraaie bebossing en met Nationaal Park de Hoge Veluwe in Gelderland. Behalve natuur vind je er ook het bekende Kroller Muller Museum met verschillende schilderijen van Vincent van Gogh. Op de Veluwe kom je allerlei dieren tegen, kun je uitstekend wandelen en merk je dat elke jaargetijde anders is met geheel eigen kleuren. De Veluwe is dus heel het jaar door de moeite waard.

Texel

Van de eilanden is Texel toch echt het leukst. Het is er gezellig, zeker aks je kiest voor Den Burg. Texel leent zich perfect om te fietsen en om helemaal tot rust te komen. Texel heeft bovendien mooie stranden en als je er bent moet je zeker ook de vuurtoren beklimmen.

Domburg

Ga je naar Zeeland? Kies dan voor Domburg. Domburg is toch de gezelligste plek van deze provincie met leuke strandtenten, boetiekjes en restaurants. Zeker het gebied rond de Hoofd- en de Badstraat is altijd erg gezellig. Domburg heeft bovendien een werkelijk prachtig strand waar het zowel in de zomer als in de winter heerlijk vertoeven is.

Maastricht

Ook Maastricht is een van de leukste plekjes van ons land. Je kunt vanuit Maastricht alle kanten op, al heeft Maastricht zelf ook van alles te bieden om je een weekend te vermaken. Meer dan genoeg zelfs. Je wandelt er even gemakkelijk en heerlijk in de Limburgse heuvels als dat je shopt in het gezellige centrum. Ook de regio rond Maastricht heeft heel erg veel moois te bieden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button