Travel

5 redenen om op reis te gaan naar Polen

Polen is een mooi land om te bezichtigen. Met de verschillende landschappen dat het land te bieden heeft, is er voor ieder wat wils. Het land zit boordevol historie die nog niet veel mensen ontdekt hebben. Is de taal een barrière om het land te bezoeken? Dan kun je wellicht de hulp inschakelen van een pools vertaalbureau. Zij weten precies te vertellen wat er geschreven wordt over het mooie land. Wij geven je in dit blogbericht graag 5 redenen om naar Polen op reis te gaan.

Veel grote steden in Polen

Polen kent veel grote steden die zeker het bezoeken waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld afreizen naar de grootste steden van het land Krakau en Warschau. Deze verschillen enorm van elkaar en zijn perfecte bestemmingen voor een stedentrip. Ook kun je een bezoek brengen aan de stad Gdansk. Deze stad is in de tweede wereldoorlog bijna compleet vernietigd. Hij is nu weer opgebouwd in deze oude stijl, wat er prachtig uitziet!

Het verleden bezoeken

Polen heeft een rijke geschiedenis. Onder andere in de tweede wereldoorlog is er veel gebeurd in het land. Een van de veel bezochte bezienswaardigheden in het land is Auschwitz. Ondanks de tragische gebeurtenissen is het een zeer interessante plek om heen te gaan. Je leert er veel van en het is zeer indrukwekkend!

Ga naar Polen voor de natuur

Als je van een goede natuuromgeving houdt, dan is Polen zeker een land om te overwegen. Het land is namelijk boordevol met prachtige natuurgebieden. Je kunt voor de leukste hikes afreizen naar het Tatragebergte. Dit gebied staat bekend als de Poolse Alpen. In de winter kun je hier namelijk ook heerlijk gaan skieen. 

Kastelen en paleizen bezoeken

Vind je het leuk om grote gebouwen, kastelen en paleizen te bezoeken? Dan is Polen ook een zeer interessant land voor je. In Polen vind je veel enorme forten en kastelen. Je kunt bijvoorbeeld het Slot Mariënburg bezoeken. Dit is een van de grootste kastelen van de wereld. Als je in Gdansk bent, is dit maar 30 kilometer rijden. Dat is zeker wel de moeite waard voor een leuk dagtripje!

Genieten van Pools eten

Ieder land heeft natuurlijk zijn specialiteiten. Ook in Polen kun je terecht voor het lekkerste voedsel. Je vindt hier onder andere traditionele gerechten van eend en varken. Daarnaast zijn ook de traditionele dumplings een zeer lekker gerecht dat je zeker eens geproefd moet hebben. Naast het traditionele eten zijn er ook talloze restaurants met speciale gerechten en de lekkerste combinaties. Je hoeft voor het eten dan ook zeker niet thuis te blijven, in Polen is er genoeg lekkers te vinden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button