Health

Waarom een preventief medisch onderzoek uit laten voeren?

Ben je bezorgd over je gezondheid? Of wil je wellicht gewoon eens weten hoe je er voor staat op medisch gebied? Dan kun je ervoor kiezen om een preventief medisch onderzoek te doen bij Privatescan.nl. Op deze manier weet je direct hoe je er medisch voor staat. Dit kan je bijvoorbeeld helpen bij het ontdekken van een ziekte in een vroeg stadium, zodat je er direct actie voor kunt ondernemen. Wij vertellen je graag de voordelen van een preventief medisch onderzoek.

Wat is een preventief medisch onderzoek?

Een preventief medisch onderzoek, ook wel PMO genoemd, is een onderzoek dat gedaan wordt terwijl je geen ziekte klachten hebt. Een preventief medisch onderzoek wordt gedaan om te kijken naar je hele lichaam. Hieruit wordt alles gecheckt en wordt er gekeken hoe je er medisch voorstaat. Het komt namelijk vaak voor dat er ziektes of klachten zijn waar je zelf geen idee van hebt. Door in een vroeg stadium deze eventuele klachten te ontdekken, kan er direct iets aan gedaan worden. Daarnaast is het ook een goede mogelijkheid om je levensstijl te veranderen als blijkt dat je niet heel goed bezig bent. Met een preventief medisch onderzoek maak je jezelf bewust van je gezondheid.

Een bodyscan laten uitvoeren

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het laten uitvoeren van een PMO. In veel gevallen is het zo dat er gewerkt wordt met een Total Body Scan. De Bodyscan is een samenstelling van verschillende onderzoeken in een MRI scan. Het doel van deze onderzoeken is om een goed beeld te krijgen van de vitale organen in het lichaam. Door het onderzoek kunnen levensbedreigende aandoeningen aangetoond worden. Soms kan het zijn dat er in een heel vroeg stadium al sporen te zien zijn. Dit kan zijn voordat er klachten zijn. Dit zorgt ervoor dat je direct kunt starten met het aanvechten van de ziekte, waardoor de kans enorm groot is dat het snel verholpen kan worden. Daarnaast kan er ook inzichtelijk gemaakt worden voor welke aandoeningen je een verhoogd risico hebt. Hierdoor weet je na een dag al waar je op medisch gebied aan toe bent. Hier kun je vervolgens je levensstijl op aanpassen.

Hoe zit het met vergoedingen?

Het kan zijn dat een Total Body Scan vergoed wordt. Dit is afhankelijk van de verzekeraar die je gekozen hebt en de aanvullende polissen. Soms is het zo dat de zorgverzekeraar de kosten compleet of voor een gedeelte vergoedt. In de meeste gevallen is dit enkel bij extra polissen. Ga daarom altijd na bij je zorgverzekering of je in aanmerking komt voor een van deze vergoedingen voor de Total Body Scan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button