Overig

5 Redenen om te kiezen voor hondenvoer op basis van insecten

Story Highlights
  • Insecten vrij van antibiotica en groeihormonen
  • Insecten leveren essentieel aminozuur
  • De honden vinden het heerlijk

Hondenvoer op basis van insecten is sterk in opmars. Uiteraard gaat het dan niet om mieren en bijen, wel om insecten die geschikt zijn om te eten en die op eenvoudige wijze te kweken zijn. Lees hier vijf redenen waarom ook jij je hond voortaan trakteert op eten van insecten.

Geen antibiotica of groeihormonen

Misschien wel het grootste voordeel is dat de gekweekte insecten groeien zonder dat ze antibiotica en groeihormonen binnen krijgen. Voor het hondenvoer wordt vaak gebruik gemaakt van de larven van de zwarte soldaatvlieg. Deze insecten groeien erg snel en daar komt verder geen antibiotica aan te pas. Zo weet je zeker dat je viervoeter geen ongewenste stoffen via de voeding binnenkrijgt.

Insecten beschikken al van nature over taurine

Een ander voordeel is dat de insecten van nature al beschikken over taurine, een essentieel aminozuur dat onmisbaar is voor zowel de hond als de kat. Dit hoeft in vergelijking met ander hondenvoer dus niet op synthetische wijze te worden aangevuld, iets waarvoor dan vaak ossengal gebruikt wordt.

Zeer smaakvol, je hond eet het graag

Een niet onbelangrijk voordeel van hondenvoer op basis van insecten is wel dat de honden het bijzonder smaakvol vinden. Ze eten graag een brok op basis van insecten en genieten zicht- en hoorbaar van de recepten die er zijn. Want je hebt nog iets te kiezen ook.

Van afval naar hoogwaardige eiwitten en vetten

De vierde reden waarom jij jouw hond ook voer op basis van insecten zou moeten eten is dat de insecten leven op plantaardig afval. Zo wordt in feite dus de afvalstroom die normaal gesproken helemaal niet gebruikt zou worden toch gebruikt en omgezet naar hoogwaardige eiwitten en vetten. De voor hondenvoer gebruikte insecten groeien er mee op. Met behulp van plantaardig afval dus, dat regionaal wordt opgehaald De brok hoeft dus niet aangevuld te worden met soja uit Brazilië, iets dat aan de orde van de dag is in de wereld van het hondenvoer.

Beter voor het milieu

Ook een belangrijke reden om over te stappen naar hondenvoer op basis van insecten is  dat het beter is voor het milieu. Gebruik je 10 kilo eiwit van een koe bijvoorbeeld, dan ben je daar een land voor nodig van 2100 vierkante meter. En dat terwijl de insecten het doen met slechts 45 vierkante meter. Er is dus veel minder landbouwgrond nodig, terwijl hetzelfde geldt voor het waterverbruik.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button