Top 5

5 redenen om vandaag nog te beginnen met boksen

Boksen is een van de meest effectieve sporten om sterker, fitter en slanker te worden. Een bokstraining is niet alleen erg goed voor je lichaam, maar je krijgt er ook meer zelfvertrouwen van. Als je wilt beginnen met boksen dan hoef je echt niet direct de ring in te stappen. Je kan bokslessen bij een sportschool gaan volgen of thuis trainen op een bokszak. Lees hier vijf redenen om vandaag nog bokshandschoenen te bestellen en te beginnen met boksen.

1. Wordt sterker

Een boks workout is eigenlijk een combinatie van cardio, krachttraining en HIIT. Boksen is een erg intensieve sport. Je lichaam moet flink aan het werk door het stoten, blokken, wegduiken en bewegen. Een bokstraining is dan ook ideaal als je sterker én fitter wilt worden.

2. Meer zelfvertrouwen

Als je regelmatig bokst, dan kun je jezelf beter verdedigen in gevaarlijke situatie. Die gedacht is erg goed voor je zelfvertrouwen. Daarnaast leer je door het boksen ook wat je lichaam aan kan. Het leren kennen van je grenzen zorgt voor controle over je lichaam en geest. Dit allemaal is erg goed voor je zelfvertrouwen.

3. Hoge calorieverbranding

Voor mensen die graag willen afvallen is boksen een uitstekende workout. Je verbrand al snel tussen de 300 en 1100 calorieën door een bokstraining. Het aantal calorieën is natuurlijk afhankelijk van de duur en intensiteit van de training. Een uur boksen tegen een bokszak zorgt er gemiddeld voor dat je ongeveer 400 á 500 calorieën verbrand.

4. Stress vermindert

Heb je regelmatig last van stress? Dan is het heerlijk om die stress eruit te boksen. Het fijne aan een bokszaktraining is dat je je helemaal kunt uitleven en je gedachte kunt uitschakelen. Ook maakt je lichaam serotonine en endorfine aan, dit zijn “gelukshormonnen” waardoor je je ontspannen en vrolijk voelt.

5. Krijg meer energie

Moe na een lange werkdag? Dan is het juist verstandig om te gaan boksen. Een intensieve bokstraining zorgt ervoor dat je juist meer energie krijgt. Dit komt doordat je bloedsomloop op gang komt en er dus meer zuurstof in je hersenenen komt. Dit is ook erg goed voor je concentratie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button