DIYHuis

5 Tips om je muur te decoreren!

Story Highlights
  • Ga voor de fotolijst!
  • Lef: een muurschildering
  • Kunst op schap

Dan blijft over, de muur. Je bent net verhuisd en hebt de inrichting prima voor elkaar. Alleen die muren vallen je tegen, ze zijn te overheersend in hun saaiheid. De muur nodigt uit om gedecoreerd te worden, maar wat zijn de opties? We geven je hier alvast een aantal tips.

Ga voor tapijt aan de wand

Een muur die uitnodigt om gedecoreerd te worden, wat wil je als creatieveling nog meer? Zo kun je voor textiel gaan bijvoorbeeld. Kies voor wandtapijt, voor vintage stiksels. Je geeft de muur er meteen een uniek karakter mee en een minstens zo bijzondere textuur. Focus je bij de keuze voor textiel vooral op de tinten, als we zo vrij mogen zijn.

Maak gebruik van behangpapier

Wat je zeker ook kunt overwegen is het gebruik van behangpapier. Koop nieuw papier of zoek de restanten die je nog ergens hebt liggen en creëer er een geheel nieuw en opnieuw uniek motief mee voor aan de muur. Om de paneellook te realiseren, kun je ervoor kiezen in een kader te werken.

Een andere optie is kunst op schap. Het kan zijn dat teveel kadertjes aan de muur je op de een of andere manier beangstigt. Je kunt dan voor een alternatief kiezen in de vorm van zwevende schapjes. Hang een aantal schapjes op, installeer kunst en zo creëer je helemaal zelf een fraaie galerielijn.

Kies voor een imposante muurschildering

Als je echt lef hebt en echt durft, ga dan voor een muurschildering. Vraag een kunstenaar eens naar je muren te komen kijken en geef hem een deel dat hij vrij mag invullen. Zo weet je zeker dat je altijd iets unieks hebt, een muur waarvan geen tweede zal zijn. Uiteraard vraag je de kunstenaar om iets rekening te houden met de lijn die je hebt aangebracht in je interieur, voor het overige laat je hem gewoon zijn gang gaan. Heb je straks een muur als eyecatcher en zo heb je die saaie muur helemaal teniet gedaan.

Een fotoboek aan de muur, dat is pas uniek

Wat is mooier dan je gezin en je familie aan de wand? En dat in allerlei verschillende poses en op verschillende leeftijden. Maak van je muur een fotoboek. Dat kan prima als je kiest voor de fotolijst of een passe partout op maat laat maken voor de meest bijzondere foto’s. Zo heb je altijd iedereen bij je en een muur waarvan eveneens geen tweede is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button