Huis

Insecten bestrijden in huis

Story Highlights
  • Niets vervelender dan een insectenplaag in je huis
  • Bestrijden kan op natuurlijke wijze
  • Onderneem meteen actie

Denk je in de zomer maar ook in andere delen van het jaar eens heerlijk van je rust te kunnen genieten in en om je huis, heb je te maken met allerlei insecten die je storen. Niets is vervelender dan dat. Gelukkig kun je hier op effectieve wijze iets aan doen. Wij bespreken in dit artikel meerdere insecten én de bestrijding ervan!

Bijtende mieren

Neem nou mieren. Schattig hoor, die kleine miertjes, maar niet als ze met heel erg veel zijn. Levensbedreigend zijn ze niet, ze kunnen echter zomaar terechtkomen in je eten, ze kunnen beschadigingen in je huis veroorzaken en ze kunnen soms bijten. En wat dacht je van de planten in je huis? Ook die kunnen zomaar ernstig beschadigd raken door toedoen van de mier en al zijn vriendjes.

Sla niet naar de wesp

Wat dacht je van de wesp? Wat een ergernis is dat, zeg. Je kunt niet eens ongestoord genieten van de zon, want altijd doemt er wel ergens een wesp op. Zeker als je iets van drinken of zoetigheid op tafel hebt. De eerste reactie is er vaak een van wild om ons heen slaan. Het is ook meteen het domste wat je kunt doen, want erger dan een wesp is een boze wesp. Voor je het weet heb je kennisgemaakt met de angel van de wesp of heeft hij versterking gehaald. Insecten in huis is een ramp, wespen behoren bij de meest gehate insecten die er zijn.

Bestrijden, die nare zilvervisjes

Nou is een voordeel van wespen nog dat ze zichtbaar zijn. Hoe anders is dat met zilvervisjes. Zo zie je ze, zo zijn ze weg. En dat terwijl je weet dat ze nooit echt weg kunnen zijn. Zilvervisjes zijn ook al redelijk onschadelijk. De slangachtige en grijsblauwe insecten in je huis, dat voelt echter niet prettig. Ze eten bovendien boeken en soms kleding en eigenlijk alles waar maar zetmeel in zit. Bij voorkeur bevinden ze zich in donkere en natte ruimtes. Je rilt van afschuw als je eenmaal een zilvervisje hebt gezien in je woning. Dat voelt niet prettig. Je weet dan wat je te doen staat: zilvervisjes bestrijden!

Zonder risico voor de mens

Wat dacht je dan van vliegen? Die zitten in hun vrije tijd het liefst in vuilnisbakken en op ontlasting. Door hun haartjes kunnen ze zomaar een miljoen bacteriën bij zich dragen die ze gemakkelijk aan jou over kunnen brengen. Die vervelende insecten in huis kunnen je tot wanhoop drijven. Gelukkig kun je op steeds effectievere wijze iets aan de plaag die insecten heten doen. En dat op natuurlijke wijze. Zonder risico dus voor de mens. Slaan heeft geen zin, je druk maken evenmin. Insecten zijn er en zullen altijd blijven komen. Vertrouw op de producten die er zijn. Meer kun je niet doen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button