Fashion

5 Tips om je sieraden mooi te houden!

Story Highlights
  • Maak je sieraden regelmatig schoon
  • Bewaar je sieraden op een donkere plaats
  • Pas om met water!

Als je in de mooiste sieraden winkel Amsterdam net leuke sieraden hebt gekocht, dan is het vooral zaak zuinig op die sieraden te zijn.  Je wilt er immers zo lang mogelijk van genieten. Wij geven je hier de belangrijkste tips om je sieraden mooi te houden. En omdat we graag willen dat jouw sieraden mooi blijven, doen we er nog een paar extra tips bij. Gratis en voor niets.

Het was even zoeken, maar uiteindelijk hebben we de vijf belangrijkste tips geselecteerd. Laten we daar eens mee beginnen.

  1. Laat jouw sieraden niet in aanraking komen met parfum, make-up, zeep en haarspray. Dit maakt de sieraden namelijk dof.
  2. Doe je sieraden altijd als laatste om. Zo blijf je nergens achter haken als jij je aankleedt.
  3. Doe je sieraden af tijdens de slaap. Zo voorkom je slijtage aan je sieraden namelijk.
  4. Sluit kettingen netjes voor je ze opbergt. Zo komen ze niet in de knoop
  5. Zwem niet met sieraden. Chloor kan voor verkleuring zorgen.

Er is meer

Daarmee is de kous wat ons betreft echter nog niet af. Want er is meer.  Zo bewaar je sieraden bij voorkeur in een donkere omgeving ter bescherming van de zon.  Pas bovendien op met zwavelhoudende producten. Zelfs erwten, knoflook en elastiek kunnen al schade aan je sieraden veroorzaken.  Bovendien is het verstandig je sieraden af te doen als je zwaar werk gaat doen. Net als voor zwemmen geldt, doe je bij voorkeur sieraden ook af als je gaat douchen.

Met een beetje afwasmiddel

Door je sieraden regelmatig schoon te maken verleng je eveneens de levensduur. Dit doe je met lauw water en een beetje afwasmiddel. En klein druppeltje is al voldoende. Vervolgens poets je met een zacht borsteltje de sieraden op. Droog ze nadien met een schoon en pluisvrije doek. Voor zilver gebruik je zilverpoetsdoekjes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button