Trends

Interieurtrends 2021

Story Highlights
  • 2021 is het jaar van de duurzaamheid
  • Donkerblauw is de kleur in je interieur
  • Ook ruimte voor de trendkleur Brave Ground

De interieurtrends 2021, laten we het daar eens over hebben. Wat doen we in 2021 met ons interieur en wat worden de kleuren die we gaan gebruiken? Wij van inspirationblog.nl hebben ons interieur al helemaal aangepast aan 2021 en vertellen je hier graag hoe ook jij kunt voldoen aan de interieurtrends 2021.

Interieur trends 2021 kleuren

Natuurlijk is er veel ruimte voor de kleur van het haar in 2021, Brave Ground. Deze kleur geeft rust en ruimte in je interieur en vormt daarnaast een solide basis om veranderingen door te voeren. Brave Ground is een naturel, neutrale bruintint die in staat is om andere kleuren in huis extra te laten schitteren. Brave Ground kun je prima combineren met onder andere bruin, rood, roze, geel, natuurlijk blauw en groen.

Donkerblauw biedt rust, ook in de slaapkamer

Ook donkerblauw is een trendkleur in 2021. Daarmee is de kleur terug van weggeweest. Donkerblauw is de kleur die vertrouwen geeft en die ook rust biedt. Je ziet de kleur donkerblauw als muurkleur maar ook als kleur van de meubels en de accessoires. Ook in de slaapkamer past donkerblauw uitstekend. Het is namelijk een rustgevende kleur die borg staat voor een heerlijke nachtrust. Ook de lichte houtsoorten gaan het goed doen in 2021. Zeker als je een luxe interieur hebt of een industriële woonstijl hebt zijn lichte houtsoorten het helemaal in 2021. Denk in dat kader aan licht eiken, bamboe, lichte MDF platen en ook licht acacia hout.

Jaar van het statement piece

Het jaar 2021 wordt ook het haar van het statement piece. Vrij vertaald kun je dit wel een pronkstuk noemen. Je moet dan denken aan een opvallend woonitem als een schilderij, een grote planten pot of een beeld op een pilaar. Een hangmat met standaard is een ander voorbeeld van zo’n statement piece. Zo kun jij je interieur tot echt iets unieks personaliseren. Met een statement piece creëer je impact en een interieur met karakter. Met een pronkstuk kun je steeds de aandacht naar een bepaald punt brengen. Gebruik bij een dergelijk woonitem niet teveel kleine accessoires.

Jaar van de duurzaamheid

Meer dan ooit wordt 2021 het haar van de duurzaamheid, ook op het gebied van interieur. Duurzaamheid wordt toch al steeds belangrijker waarbij respect is voor de natuur, mens en dier. De items hebben gemeenschappelijk dat ze een lagere impact hebben op het milieu. In je interieur zie je dit terug in producten in bamboe, bioplastic, linnen, alpaca wol, biologisch katoen, zeegrassen, riet, marmoleumvloeren en FSC-gecertificeerd behang. Dit geldt ook voor gerecyclede producten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button