Fashion

5 tips om kleding met elkaar te combineren

Een garderobe vol hebben en alsnog elke keer hetzelfde setje uit de kast pakken; het overkomt de beste. Het combineren van kleding is nog best ingewikkeld, zeker als je bedenkt dat je een casual top ook prima aan kan naar je werk mits deze goed gestyled is. Hoe je dat doet? Met deze 5 tips van prijsvergelijker SuperSales kan jij de kleding uit je garderobe met elkaar combineren. 

#1 Weet wat je hebt

Om al je kleding met elkaar te kunnen combineren is het belangrijk om te weten wat je in je kast hebt hangen. Met andere woorden; ken je eigen garderobe binnenstebuiten. Om precies te weten wat je hebt raden we je aan om twee keer per jaar een zogeheten garderobecontrole uit te voeren. Schrijf daarbij op welke kleding je hebt en probeer eventueel wat nieuwe looks uit door kleding te combineren. Heb je een nieuwe outfit gevonden die je wel bevalt? Maak er een foto van zodat je in de toekomst nog weet hoe het setje eruit zag. 

#2 Een basisgarderobe is onmisbaar

Om kleding met elkaar te combineren is een basisgarderobe onmisbaar. Denk daarbij aan gewone kleding in basiskleuren zoals een goed paar sneakers, een jeans, witte blouse en een effen zwarte jurk. Deze kledingstukken zijn vrij eenvoudig en zijn op een veelzijdige manier te combineren. Met accessoires of enkele eye-catchers kan je een outfit opfleuren. 

#3 Ken je figuur en optimale vormen

Om een garderobe te creëren die op vele manieren gecombineerd kan worden is het handig om te weten welke vormen het beste bij je figuur passen. Dit zal bij iedere vrouw anders zijn aangezien je de sterke punten van je figuur wil accentueren. Er is slechts één tip die voor alle lichaamsfiguren telt: draag nooit wijd op wijd of strak op strak. Een wijde broek kan je het beste combineren met een strakke top en omgekeerd. Dat zorgt dat er een mooi evenwicht in je outfit ontstaat. 

#4 Laat patroonkleding overeen komen qua kleur

Hoewel we net adviseerde dat je garderobe voor een groot deel moet bestaan uit basis elementen kunnen sommige patroon items niet ontbreken. Ze brengen variatie in je kledingkast aan en zorgen ervoor dat je outfit niet saai wordt. Wel is het belangrijk om bij patroon kleding af te stemmen op de andere kleuren uit je garderobe. Een groen geprint item in een garderobe van voornamelijk rode kleding is geen goed idee. Het belangrijkste idee achter deze tip; probeer je garderobe één geheel te houden zodat je print en effen met elkaar kunt combineren. 

#5 Accessoires en accentkleuren

Accessoires zijn ideaal om een outfit net even anders te maken en te voorkomen dat je met saai wordt bestempeld. Dat kan je onder andere doen door een kleuraccent aan te brengen bij je basic outfit. Doe dat in de vorm van een kleurrijke tas of een paar schoenen, maar ook oorbellen in een accentkleur geven je outfit al een andere uitstraling. Let met accessoires wel altijd op dat je zelf niet volledig volhangt als een kerstboom.

Gerelateerde artikelen

Back to top button