HuisTuin

Bronzen beelden zijn niet alleen voor het plein en de beeldentuin

Bronzen beelden kennen we natuurlijk van het Vrijheidsbeeld, van de Denker van Rodin en van de Zeemeermin in Kopenhagen. Dit zijn allen bronzen beelden die indruk maakten toen ze werden geplaatst en die nog steeds een groot aantal bezoekers aantrekken die er in bewondering naar kijken. Een voorbeeld van een bronzen beeld dat recentelijk onthuld is, is die van Johan Cruijff bij het Barcelona stadion. Deze is gemaakt door de Nederlandse kunstenares Corry van Ammerlaan en zal ook in de toekomst vele Cruijff fans blijven aantrekken. Er worden nog steeds bronzen beelden gemaakt en deze zijn ideaal voor in jouw tuin of als cadeau.

Bronzen beelden in je tuin

Een bronzen beeld kan je tuin tot leven brengen. Heb je het gevoel dat je tuin er goed uit ziet, maar iets mist? Dan kan een bronzen beeld dit oplossen. Brons is een legering van koper en tin en dat levert een sterk maar bewerkbaar materiaal op. De warme kleur en gouden glans van brons vormen een schitterende combinatie met de groene en bruine kleuren van je tuin. Een bronzen beeld zet je bij je vijver neer, plaats je in je grasveld, zet je op een sokkel op je terras of je maakt er een fontein van. Het mooie van brons is dat het erg lang meegaat en dat jouw familie generaties lang van dat beeld zal kunnen genieten.

Een bronzen beeld als cadeau

Bronzen beelden zijn ook ideaal om als geschenk te geven. Ga je naar een huwelijk, een jubileum, afscheid collega of een pensionering, dan kun je deze belangrijke gebeurtenis onvergetelijk maken door een bronzen beeld cadeau te geven. Beelden zeggen vaak meer dan woorden en je kunt de liefde, vertrouwen, saamhorigheid, de toekomst en andere berichten via je bronzen beeld communiceren. Voor een huwelijksjubileum is een bronzen beeld dat een diepe band en liefde uitspreekt een schitterend cadeau. Het echtpaar kijkt er vast met plezier naar terug en worden elke keer als ze de tuin in gaan herinnert aan deze onvergetelijke dag.

Een dagje naar de beeldentuin

Het is dus zo dat je met een bronzen beeld jezelf of iemand anders heel blij kunt maken. Twijfel je hier nog over, breng dan een bezoekje naar een beeldentuin in je omgeving en je kunt zelf zien hoe mooi bronzen beelden zijn. Het is altijd goed om flink wat onderzoek te doen naar het bronzen beeld dat jij uiteindelijk gaat kopen, want deze zal vele jaren in je tuin doorbrengen. Brons is een sterk materiaal dat erg goed bestand is tegen de weersomstandigheden. Kies daarom een bronzen beeld uit dat je nu mooi vindt, maar waar je later ook niet op raakt uitgekeken.

Vind de juiste kunstenaar

Er zijn in Nederland een aantal zeer getalenteerde kunstenaars die uitmuntende bronzen beelden maken. Zij weten met een statisch figuur bijzonder veel te zeggen. Ga dus op zoek naar de juiste kunstenaar en bezoek de beeldentuin, spreek me ze en geef aan wat je zoekt. Zo kun je tussen alle bronzen beelden het exemplaar vinden dat jouw tuin de komende jaren gaat verrijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button