Overig

Een mooie vloer is de basis voor een fraai interieur

Als de woonkamer aan een make over toe is dan begin je misschien met het uitzoeken van nieuwe meubels. En natuurlijk zijn die belangrijk. Mar de vloeren, de muren en het plafond verdienen net zoveel aandacht. Als je het plafond hebt gewit en de muren van een nieuw kleurtje verf hebt voorzien, is de vloer aan de beurt. Als je een tegelvloer of een houten vloer wilt laten leggen dan is het belangrijk om de vloer eerst te laten egaliseren. Er wordt een vloeibare laag aangebracht die in 1 tot 2 dagen hard opdroogt. Daarna is de vloer volledig glad en kun je er elke vloer op plaatsen die je maar wilt. 

De ondervloer is niet van belang bij egalisatie

Veel mensen denken dat een houten ondervloer niet kan worden geëgaliseerd. Maar niets is minder waar. Of de ondergrond nu van hout of beton is, egaliseren kan altijd. Zeker bij hout is dit aan te raden, want de vloer wordt er duurzamer en steviger door. Als je het egaliseren van de vloer uitbesteedt dan zal het bedrijf ook meteen het beste materiaal kiezen voor de behandeling van de vloer. Dit is afhankelijk van de ondergrond en soms ook van het soort vloer wat je wilt leggen na het egaliseren. Bespreek dit dus als je een bedrijf hiervoor inschakelt. 

Egaliseren zorgt voor een duurzame vloer

Een vloer egaliseren zorgt ervoor dat je des te langer plezier hebt van je nieuwe vloer. De vloer die je plaatst of laat plaatsen zal immers des te langer liggen als de ondergrond stabiel en vlak is. De kans op beschadigingen is daarmee immers een stuk kleiner. Aangezien de meeste mensen een vloer voor minimaal tien jaar leggen, is het wel zo prettig als deze ook die tijd minimaal meegaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button