Health

5 Tips voor een betere huid bij mannen!

Story Highlights
  • Huid van de man is vetter dan die van de vrouw
  • Gezond en gevarieerd eten is belangrijk
  • Sport regelmatig en reinig de huid

Zeker ook voor mannen is huidverzorging echt belangrijk. Bekend is dat de mannenhuid behoorlijk – wek twintig procent- vetter is in vergelijking met de huid van de vrouw. Vanaf het dertigste levensjaar wordt de huid van mannen zichtbaar ouder. Het stofwisselingsproces gaat trager en de huid maakt dan minder collageen aan. De huid wordt dunner, verliest vetweefsel en de huid droogt sneller uit. Dat veroorzaakt vervolgens weer rimpels. Als mannen de huid langer in betere conditie willen houden, geven we ze hier vijf tips.

Gebruik alleen de beste huidverzorgingsproducten

Het is in de eerste plaats belangrijk altijd de beste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Bezuinig daar niet op en neem alleen met het beste genoegen. Image producten bijvoorbeeld, zijn producten die je prima kunt gebruiken en die je huid in een betere conditie houden.

Neem koolhydraten en eiwitten samen

De tweede tip is om vooral gezonder te eten. Voeding heeft veel invloed op de huid. Eet vooral gevarieerd . Gevarieerd eten bevordert de opname van voedingsstoffen. Neem koolhydraten en eiwitten samen en je lichaam herstelt sneller. Omega 3 supplementen remmen ontstekingen in het lichaam en teveel vlees en vezel zorgen ervoor dat het lichaam uit balans raakt.

Regelmatig sporten is goed voor de mannenhuid

Het is ook al zeer verstandig om regelmatig te gaan sporten. Door te sporten gaat je hartslag omhoog en wordt meteen ook de bloedcirculatie gestimuleerd. Vitaminen, mineralen en zuurstof vinden hun weg veel beter naar je lichaamscellen en huidcellen en je huidt wordt bovendien steviger en elastischer.

Reinig na het sporten altijd meteen je huid

De vierde tip is om na het sporten altijd meteen je huid te reinigen. Doe dat met een goede gezichtsreiniger. Laat je de  transpiratie zitten, dan kan dit leiden tot een geïrriteerde huid. En een geïrriteerde huid betekent onzuiverheden in de huid en die maken weer dat je sneller rimpels krijgt. En daar zit je als man niet op te wachten.

Ontspan en voorkom zo de extra aanmaak van cortisol

Hoewel je er misschien niet meteen aan denkt, is het ook goed voor de huid om regelmatig eens te ontspannen. Als je steeds blootgesteld wordt aan stress, dan maakt je lichaam meer cortisol aan. Dit zorgt voor toevoer van energie naar de lichaamscellen. Heb je teveel cortisol, dan raakt je hormoonhuishouding in disbalans. De cel vernieuwing wordt trager, collageen wordt afgebroken en de huid barrière raakt op die manier beschadigd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button