Travel

5 tips voor een dagje Amsterdam met vriendinnen

Binnenkort een dagje Amsterdam met vriendinnen gepland? In de grootste stad van ons mooie Nederland is altijd wat te beleven. Onze hoofdstad heeft enorm veel te bieden, zowel voor cultuurliefhebbers als jongeren die los willen gaan. In dit artikel geven we 5 tips voor een geslaagd dagje Amsterdam met vriendinnen.

1. Vondelpark picknick

Het Vondelpark in Amsterdam is een prachtig park om samen met je vriendinnen heerlijk te relaxen. Neem een picknickkleed mee, drankjes, snacks en geniet lekker van de zon. Het Vondelpark is een prachtig bezienswaardigheid en de perfecte sfeer om samen met je beste vriendin(nen) een picknick te houden. Tijdens zonnige dagen zal het gezellig druk zijn in het Vondelpark.

2. Gezellige high tea

In Amsterdam zijn er enorm veel restaurantjes en lunchrooms te vinden waar je terecht kunt voor een overheerlijke high tea. Of een high wine als jullie liever wijntjes drinken. Op HighTea.nl vind je alle high tea locaties in Amsterdam. Zoek een leuke en unieke locatie om een high tea te bespreken. Tijdens een high tea genieten jullie van zoete hapjes en natuurlijk de lekkerste thee.

3. Sloep huren

Onze hoofdstad staat natuurlijk bekend om de vele grachten. Het is dan ook erg leuk om de stad eens vanuit de grachten te bewonderen. Er zijn genoeg bedrijven te vinden om een sloep te huren. Vaar op een zonnige dag lekker rond en geniet van een hapje en drankje op de boot. Muziek op de boot maakt het sfeertje helemaal compleet.

4. P.C. Hooftstraat

Als je een dagje naar Amsterdam gaat moet je natuurlijk eens door de P.C. Hooftstraat lopen. Dit is de duurste winkelstraat van Nederland, waarin allerlei wereldmerken als Louis Vuitton, Gucci, Calvin Klein en noem zo maar op. Deze straat is echt een bezienswaardigheid. 

5. De Wallen

Een van de meest toeristische plekken van Amsterdam is de Amsterdamse Wallen. In het buitenland ook wel bekend als het Red Light District. De Wallen bevindt zich in het oudste deel van Amsterdam en bestaat uit diverse straten. Vooral in de avond is De Wallen echt een bezienswaardigheid. De straten kleuren helemaal rood en de gracht maakt het sfeertje compleet. Niet iedereen vind het leuk om over de Wallen te lopen, maar toeristen zijn hier volop te vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button