Tuin

Een boomhut in de tuin, niet alleen leuk voor kinderen!

Bij een boomhut in de tuin wordt vooral gedacht aan dat het een leuk idee is voor de kinderen. Het is zeker leuk voor de kinderen maar het kan ook heel leuk zijn voor volwassenen. Een mooie afgewerkte boomhut die goed is ingericht kan juist ook heel leuk zijn voor volwassenen. Een mooie boomhut kan ook een goede inspiratie zijn voor een tuinverbouwing. Boomhutten komen steeds vaker voorbij en vallen inmiddels ook onder de woontrends van 2020.

Een beetje nostalgie

Allemaal hebben we vroeger wel eens in een boomhut gespeeld, er een zelf gemaakt of eentje in de tuin gehad. Het maken van een boomhut is dan ook wel een beetje nostalgisch. Nu je ouder bent zal het resultaat alleen veel mooier en stijlvoller worden. Het bouwen van een boomhut zorgt ervoor dat de fantasie vrij gelaten wordt, niet alleen voor de kinderen. Het creëren van je eigen boomhut zet gelijk de fantasie aan bij zowel ouder als kind. De opties zijn namelijk eindeloos en je kan het helemaal naar je eigen smaak maken. Materialen, ontwerpen, plek, de opties zijn oneindig en alleen al er over nadenken zal leuk zijn. Maak alvast een ontwerp en denk aan wat de kinderen zouden willen maar ook aan wat jij als volwassene graag in de boomhut zou willen.

Een minihuisje

Een boomhut is natuurlijk gewoon een minihuisje maar dan met een specialer gevoel. Toch moet er wel goed nagedacht worden over hoe de boomhut eruit gaat zien en waar hij gezet wordt, het moet namelijk wel de uitstraling van de tuin verbeteren. Het beste is het om beroep te doen op een professional en dan zijn de opties eindeloos. Het is ook mogelijk om een kant en klaar exemplaar te kopen, dit is makkelijker maar dan is het minder naar je eigen smaak. Zelf maken kan ook wanneer je handig bent of een handige partner hebt. Het is wel belangrijk dat de boomhut veilig is en dat het formaat goed is zodat niet de hele tuin erdoor wordt ingenomen. Daarna kan er gekeken worden naar meubilair, van banken tot tapijt, je kan helemaal losgaan en het huisje naar eigen smaak inrichten.

Me-time

Als je je even wilt terugtrekken is een boomhut de perfecte optie. Het kan een plek zijn om even helemaal tot rust te komen en alleen te zijn. De boomhut kan je inrichten met mooie en comfortabele plekjes waar je bijvoorbeeld kan lezen of gewoon even kan rusten. Daarnaast kan de boomhut ook functioneren als een werkplek, wel een werkplek in een rustige en inspirerende omgeving. De reistijd is ook zeer beperkt want je loopt zo je huis weer in!

Kinderen zijn dan misschien niet bezig met woontrends maar voor volwassenen heeft een mooie boomhut daardoor juist nog meer betekenis. Een boomhut in de tuin zorgt voor nieuwe en avontuurlijke belevenissen voor zowel kind als volwassene. Het zet de fantasie weer aan en is de perfecte plek om je even terug te trekken van de wereld. Daarnaast ziet het er ook nog super uit in je tuin. Laat vooral je fantasie gaan en ontwerp je eigen droom boomhut!

Gerelateerde artikelen

Back to top button