Overig

5 Tips voor een onvergetelijk feest

Story Highlights
  • Ballonnen en feest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden
  • Maak het feest al vooraf interactief
  • Vergeet de hapjes niet!

Als je besluit om een feest te geven, doe dat dan met overtuiging en ga er dan ook echt voor. Maak er een feest van waar iedereen het nog heel lang over zal hebben en maak het feest al bij de voorbereiding interactief. Uiteraard vergeet je de bekende feestartikelen niet. Want die hebben in de loop der jaren nooit iets aan kracht ingeboet.

Geen feest zo groot of er zijn wel ballonnen bij

Om met dat laatste te beginnen. Herinner jij je een leuk feest zonder ballonnen? Waarschijnlijk niet. In de loop der jaren zijn er meer en meer feestartikelen op de markt gekomen. Wat tegenwoordig ook al gebruikelijk is, is dat er gekozen wordt voor een themafeest, waarbij op komen draven in carnavalskleding een must is. En het moet gezegd; het zorgt in alle gevallen voor een andere en vooral leukere sfeer. Het wordt zo carnaval in het klein. Het is belangrijk om bij de organisatie van een feest in je eigen feest te geloven. Laat al op voorhand weten dat het een onvergetelijk feest wordt. Als je er zelf in gelooft, dan gaat dat ook gewoon gebeuren. Steek je eigen enthousiasme dus niet onder stoelen of banken.

Laat je gasten actief meedenken

Je kiest een thema voor je feest. Is het een feest voor een hechte vriendengroep, dan kun je democratisch tot een bepaald thema komen. Laat dan de gasten actief meedenken. Dan betrek je ze al snel bij het proces en dat komt later de feestvreugde zeker ten goede. Wat in de voorfase ook leuk is om te doen, is iedereen in staat stellen om bij te dragen aan een playlist. Zo weet je zeker dat de muziek die gedraaid wordt iedereen aan zal spreken en dat iedereen zijn of haar favoriete hits voorbij hoort komen.

Berg de meubels veilig op

Denk van te voren goed na over de indeling van de ruimte. Houd je het feest thuis? En klinkt er dansbare muziek? Zorg dan dat je ergens een dansvloertje realiseert. Haal wat meubels uit de kamer en berg die veilig op. Vergeet ook zeker niet de buren in te lichten over het feit dat je een feestje gaat vieren. Of beter; maak ze onderdeel van het feest en nodig ze uit. Verder kun je nog besluiten om mensen zelf hun speciale drankjes mee te laten nemen en vergeet je zeker ook de hapjes niet. Want lachen en dansen maakt hongerig.

Let op; uiteraard hebben we het hier over feestjes die we straks na Covid-19 gaan vieren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button