Huis

7 voordelen van een elektrische haard

Een elektrische haard is tegenwoordig helemaal in. En dat is niet voor niets. De elektrische haard van tegenwoordig is niet meer te vergelijken met de haard van ongeveer 15 à 20 jaar terug. Flamboyant Haarden zet graag de voordelen van een elektrische haard voor u op een rij.

Realistisch vuurbeeld

Door jarenlange doorontwikkeling van techniek, rook, verlichting en houtset is het vuur zo echt dat het bijna niet meer te onderscheiden is van een gashaard of houtkachel. Niet voor niets denken sommigen dat ze zich kunnen branden aan het elektrische vuur.

Veilig

Wie aan vuur denkt, denkt aan warmte. En warmte kan zeker risico’s met zich meebrengen. Het is altijd opletten met kleine kinderen als er een haard aanstaat. Al deze risico’s zijn verleden tijd bij een elektrische haard. Deze haard wordt niet warm, maar creëert wel de sfeer van een haardvuur. Een elektrische haard kan dus ook zeker worden geplaatst op een open ruimte waar minder of geen controle is.

Rookkanaal is overbodig

In tegenstelling tot een gashaard of houtkachel heeft een elektrische haard geen uitstoot van rookgasafvoerstoffen. Geen uitstoot betekent geen rookkanaal. Een elektrische haard kan dus overal geplaatst worden, of het nu gaat om een installatie in een appartement van vijf hoog of in een tussenwoning op de begane grond.

Eenvoudige installatie

Door het ontbreken van een rookkanaal kan de elektrische haard op een eenvoudige manier worden geplaatst. Het plug and play-systeem (stekker erin en de haard brandt) maakt het mogelijk dat er eigenlijk geen randvoorwaarden meer zijn. Alleen een stopcontact dichtbij de haard is voldoende. En dat ziet u dan ook zeker terug in de installatieprijs.

Weinig onderhoud, goedkoop in verbruik

De elektrische haard heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Het vegen van de schoorsteen, het schoonmaken van de kachel of een jaarlijkse onderhoudsbeurt is niet van toepassing. En daarbij is de haard ook nog eens goedkoop in verbruik. Met de stijgende gasprijzen is een overstap naar een elektrische haard dan ook zeker een aanrader.

Breed assortiment

Net als de ontwikkeling van de techniek heeft de ontwikkeling van het assortiment elektrische haarden niet stil gestaan. Er zijn vele soorten elektrische haarden verkrijgbaar: van een vrijstaande elektrische haard tot een inbouw of inzet elektrische haard. En van een prachtige roomdivider tot een tunnel- of doorkijkhaard. Kortom, voor elk wat wils. 

Interieurstatement

Door de eenvoudige installatie en het ontbreken van randvoorwaarden is de elektrische haard zeer geschikt om als eyecatcher te worden opgenomen in een interieuropstelling. Deze haard wordt dan ook wel eens ‘cinewall haard’ genoemd. Een combinatie met tv is zeer gewild waardoor tv, haard en wand de onderdelen vormen van een exclusieve wandopstelling. De elektrische haard maakt het allemaal mogelijk.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de populaire elektrische haard of een cinewall haard kopen? De adviseurs van Flamboyant Haarden vertellen u er alles over. Neem gerust contact op als u meer wilt weten over een prachtige opstelling of haard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button