OverigTravel

Aanhanger kopen, waar moet je op letten?

Een aanhanger kopen is geen alledaagse activiteit. Vaak is het een serieuze investering, dus je kan beter meteen een goede aanhanger kopen zodat je enige tijd gerust bent. Tegenwoordig heb je ook aanhangwagens die je zelf kan kantelen waardoor lossen heel erg vlot gaat. Een voorbeeld hiervan is de Kipper.

Zorg voor een stevige aanhanger

Wanneer je een aanhangwagen koopt, is stevigheid heel erg belangrijk. De aanhanger moet zonder problemen het materiaal kunnen dragen dat je vervoert. Ook als je de aanhangwagen kantelt om te kunnen lossen, moet de stabiliteit behouden blijven. Bij de Kipper heb je zowel de mogelijkheid om voor een aanhangwagen te kiezen die achterwaarts kantelt als een model dat zijwaarts kantelt. Afhankelijk van de goederen die je vervoert, hebben beide modellen verschillende voordelen.

Welke aanhangwagen voor jou het beste is, hangt ook af van de afmetingen en het laadvermogen dat je nodig hebt. Hoe groter de aanhanger, hoe meer gewicht hij kan dragen. Daarnaast bestaan er heel wat toebehoren die je bij een aanhangwagen kan aankopen. Een huifzeil, voorrek of oprijplaten zijn maar enkele voorbeelden.

Ook koelwagens zijn er in verschillende varianten

Indien je bepaalde producten moet kunnen vervoeren die koud moeten blijven tijdens transport, kan je ook altijd opteren voor een koelwagen. Deze is logischerwijs duurder in aankoop dan een gewone aanhangwagen, maar voor bepaalde goederen heb je echt een koelwagen nodig. Daarnaast kunnen deze koelwagens niet enkel gebruikt worden om goederen te vervoeren naar een andere locatie. Ze kunnen ook dienen als een verplaatsbare koeling of opslag bij bepaalde evenementen of feesten. Ideaal wanneer je zelf niet over voldoende koeling beschikt.

Belangrijk om te weten is dat het rijbewijs dat je nodig hebt om er mee te mogen rijden, afhangt van het maximaal toegestane gewicht van de aanhanger. Met een gewoon rijbewijs B mag je aanhanger maximaal 750 kilogram wegen. Wanneer de aanhanger meer dan 750 kilogram weegt, dan mogen de aanhanger en wagen samen niet meer dan 3500 kilogram wegen. Indien het totale gewicht wel meer dan 3500 kilogram is, dan heb je een rijbewijs C nodig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button