Huis

Kleur inspiratie nieuwe muur

Story Highlights
  • Rust in de woonkamer
  • Actieve kleuren in de keuken
  • Alles draait om afstemming

Fijn is dat, als je de muren een eerste kleur kunt geven. Maar welke kleur kies je dan? Wat past bij elkaar en wat niet? We helpen je een handje en geven je kleur inspiratie voor nieuwe muren.

Juiste kleuren, zachte bank en een dik tapijt

Laten we eens beginnen met de woonkamer. Daar creëer je vaak gezelligheid en wil jij je ontspanning voelen. Je kiest een zachte bank, een dik tapijt en kiest kleuren die helpen om je tot rust te laten komen na een lange werkdag. Kies daar dus nooit al te felle kleuren, kleuren die van de muren spatten. Kies geen intens en fel rood, oranje of knalgeel. Deze kleuren zetten namelijk aan tot activiteit. Je brengt veel tijd door in de woonkamer en dan is het minder prettig om naar een felgekleurde muur te turen. Kies dus voor rustige kleuren  in de woonkamer.

Geen storende elementen in je woonkamer

Zoek je nou een warm palet aan kleuren, zoek het dan vooral in de meer subtiele schakeringen van geel, rood en oranje, want deze kleuren kunnen dus wel degelijk rust geven.  Het gaat dan vaak om zogenaamde tussentinten en meer vergrijsde kleuren. Bij de kleurenkeuze houd je altijd rekening met meubels, stoffen en de bekleding op de vloer. Stem de kleuren af op alle andere materiaalkleuren, anders krijg je storende elementen in je interieur.

Alles is open tegenwoordig en vloeit in elkaar over

Om rekening mee te houden; het is trend om te werken met een open keuken, een open eetruimte en een woonkamer die zo doorloopt richting eetkeuken. Elke ruimte houdt echter toch een specifieke functie, en dus houd je daar wat betreft de kleurkeuze rekening mee. Kies voor de kookhoek altijd voor lichtere en actieve kleuren. Bij de televisie wil je weer gezelligheid en een meer intiem geheel met wat meer donkere kleuren.

Accentkleur op de muur achter de sofa

De zithoek met de hoekbank of welke andere bank dan ook, moet gezelligheid uitstralen. Wat je veel ziet is dat je de accentkleur op de muur achter de sofa kiest. Zo laat je de kleur subtiel in de ruimte terugkeren, zonder dat het de overhand krijgt.  Je moet  het zo zien; zit je op de sofa, dan zie je zelf niet de accentkleur, maar zie je vooral de neutrale tinten.

Aardse tinten doen het goed

Bovenal is en blijft de kleurkeuze een kwestie van smaak. Wat jij mooi en gezellig vindt, hoeft voor iemand anders niet zo te zijn. Zeker is wel dat de meer aardse tinten het goed doen als je streeft naar een sfeervol geheel. Misschien iets om rekening mee te houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button