Huis

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

We willen het allemaal graag, je woning energiezuinig(er) maken. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun woning te verduurzamen. Dat is maar goed ook. Je kunt namelijk rekenen op een forse besparing op de energiekosten, als je jouw woning op de juiste manier verduurzaamd. Ook kan de woning flink in waarde stijgen. Eén van de manieren om dit te realiseren, is door te kiezen voor de beste vloerverwarming. Het verbruikt aanzienlijk minder energie dan de conventionele radiatoren. In dit artikel vertellen we er meer over!

Zuiniger in vergelijking met andere systemen

Vloerverwarmingssystemen hebben de reputatie duur en moeilijk te installeren te zijn, vooral in oudere huizen. Echter kan vloerverwarming juist zuiniger zijn in vergelijking met andere systemen. De aanvoertemperatuur van een radiatorsysteem kan oplopen tot 70˚C. Dat is een flink verschil, als je weet dat vloerverwarming kan werken op een aanvoertemperatuur van 35˚C, waardoor het goedkoper is en toch hetzelfde comfort biedt.

Het kan onder veel soorten vloeren worden gebruikt

Het is een fabeltje dat vloerverwarming alleen onder tegels of massieve vloeren gelegd kan worden. Zolang de onderkant van de vloer maar geïsoleerd is om warmteverlies op te vangen, kan vloerverwarming onder elke type vloer gelegd worden.

Sneller aangelegd dan je denkt

Omdat vloerverwarming meestal in één keer wordt geïnstalleerd, zijn de kosten lager en hoeven de installateurs ook niet zo lang door te werken. Dit is wel een ander verhaal bij de installatie van andere verwarmingssystemen.

Het oog wil ook wel wat

Last but not least. Conventionele radiatoren zijn in de meeste interieurs een doorn in het oog. Daar is ook wel wat voor te zeggen. Hoewel er tegenwoordig ook ombouwradiatoren zijn die een stuk prettiger zijn om naar te kijken, wil je ze het allerliefst toch helemaal uit het zicht werken. Met vloerverwarming heb je hier gelukkig geen omkijken meer naar. Je krijgt er meerleefruimte door en dus ook meer ruimte om meubels te plaatsen waar jij dat wilt. Ideaal!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button