Health

Afkicken in Zuid-Afrika? Hier moet je aan denken

Als je een verslaving hebt, is het goed om professionele hulp in te schakelen. Zeker als je door jouw verslaving al enorm in de problemen zit. Alleen afkicken van een verslaving is vaak ontzettend lastig en hulp inschakelen kan daarom de juiste oplossing zijn. Je kunt ervoor kiezen om af te kicken in een afkickkliniek als je verslaafd bent. Dit kan in Nederland, maar ook in het buitenland is dit goed mogelijk. Afkicken in Zuid-Afrika is bijvoorbeeld een goede mogelijkheid. Maar waar moet je dan aan denken? Wij vertellen je er hieronder meer over, dus lees snel verder.

Waarom afkicken in Zuid-Afrika?

Heb je een alcohol-, drugs-, gok-, koop-, rook- of seksverslaving? Als je steeds verder in de problemen komt door een verslaving die je hebt, is het goed om te gaan afkicken. Maar waarom zou je ervoor kiezen om niet in Nederland, maar in bijvoorbeeld Zuid-Afrika aan de slag te gaan met je verslaving? Afkicken in Zuid-Afrika heeft meerdere voordelen. Ten eerste is het goed om weg te zijn uit je eigen omgeving. De kans is namelijk aanwezig dat je in je eigen omgeving sneller een terugval krijgt. Bovendien is het zo dat je in Nederland sneller geconfronteerd wordt met je problemen in je privésituatie, wat het allemaal nog een stuk lastiger maakt. In Zuid-Afrika kom je terecht in een compleet nieuwe omgeving en hierdoor is het makkelijker om hier goed aan jezelf te werken.

De prijs van een afkickkliniek in Zuid-Afrika

Als je graag zou willen afkicken in Zuid-Afrika, kun je kiezen voor een behandeling in een afkickkliniek of privékliniek. Hoeveel je hiervoor moet betalen, hangt vooral af van jouw persoonlijke situatie. Bovendien is het de vraag of jouw behandeling vergoed wordt door jouw verzekeraar. De prijs van een afkickkliniek in Zuid-Afrika checken is in ieder geval goed om te doen als je erover na zit te denken om aan jouw verslaving te werken in dit land.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Als je ervoor kiest om af te kicken in een kliniek in Zuid-Afrika, kun je verwachten dat je veel te maken krijgt met individuele- en groepslessen. Het onderliggende probleem van jouw verslaving zal worden aangepakt in de behandeling. Bij de behandeling voor een verslaving kun je in Zuid-Afrika naast de lessen echter ook wat ontspanning verwachten, want dit hoort ook bij het gehele proces. Meestal duurt een behandeling in een kliniek in Zuid-Afrika zo’n 6 of 7 weken.

Werken aan een verslaving is allesbehalve makkelijk. Wellicht heb je het al op allerlei manieren geprobeerd, maar wil het nog niet echt lukken. Wees echter eerlijk tegenover jezelf en geef toe dat je echt geholpen moet worden. Als je steeds verder in de problemen komt, kan een afkickkliniek echt de juiste keuze zijn. Als je graag even helemaal weg wilt uit je eigen omgeving omdat dit het extra moeilijk maakt, kan afkicken in Zuid-Afrika zeker het overwegen waard zijn. Wie weet is dit wel de juiste oplossing voor jou om na de behandeling een nieuwe start te maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button