Travel

Al wandelend het oude Rome ontdekken met een rondleiding

Alle wegen leiden naar Rome. Tenminste, zo gaat het gezegde. Iedereen is natuurlijk bekend met het oude Rome. De grote geschiedenis die de Italiaanse stad rijk is, heeft veel invloed gehad op de Westerse cultuur. Er zijn onder andere veel kunst, religie en wetenschap uit die tijd die we nog steeds erg waarderen. De Italiaanse stad Rome is een van de grootste plekken in Europa met de meeste geschiedenis. Er zijn enorm veel plekken die je kunt bekijken om de echte, romeinse geschiedenis te zien. Om ervoor te zorgen dat je op de mooiste plekjes komt, is het verstandig om een rondleiding te nemen. Geniet van het oude Rome door wandelend de stad door te gaan. Wij geven je graag enkele tips!

Welke plekken wil je sowieso gezien hebben?

Ben je van plan om een vakantie te boeken naar het oude Rome? Dan is het verstandig om de plekken in kaart te brengen waar je sowieso eens geweest wilt zijn. Er zijn in Rome namelijk enorm veel plekken waar je terecht kunt voor de rijke geschiedenis. Het ligt er dan ook erg aan of je een lange tijd naar Rome op vakantie gaat of dat je er maar enkele dagen te vinden bent. Als je er kort zit, moet je natuurlijk je tijd goed verdelen. Zorg er daarom voor dat je een lijstje maakt met plekken, museums of gebouwen die je sowieso gezien wilt hebben. Het colosseum is daar voor veel mensen een van. Nadat je een lijst hebt gemaakt van alle plekken, kun je gaan kijken naar de verschillende rondleidingen.

Wandeling door vaticaanstad

In Rome zijn er zoveel monumenten en mooie gebouwen, dat je niet alles in een dag kunt bezichtigen. Hierdoor zijn er verschillende wandelroutes gemaakt om je in verschillende dagen alle monumenten te kunnen laten zien. Deze wandelroute starten we in het Noorden van Rome. Je begint namelijk in Vaticaanstad bij de Sint-Pietersbasiliek en het bijbehorende plein. Vervolgens loop je naar een van de grootste parken van Rome. Je kunt in dit park erg fijn zitten om te rusten. Daarnaast zijn er aan dit park ook enkele museums die je kunt gaan bezoeken. In het park kun je er ook voor kiezen om een fiets of step te huren. Hiermee kun je direct wat grotere afstanden overbruggen en vervolgens weer terugkeren naar het plein. De wandeling kun je eindigen bij de Spaanse Trappen op de Piazza Di Spagna. Met de wandeling heb je een grote geschiedenis van het katholicisme gezien!

Wandel richting het colosseum

Wil je niet het katholicisme bekijken, maar ga je juist voor het oude rome? Dan kan een bezoek aan de oude Romeinse gebouwen natuurlijk niet ontbreken. Deze wandeling starten we bij de vroegere paardenrenbaan genaamd Circus Maximus. Vervolgens loop je door met een fantastisch uitzicht over de stad. Je komt dan aan bij de beste intact gebleven tempel die je kunt vinden in Rome. Dit is de tempel van Portunus. Dit is echter nog niet het einde van de wandeling. Je bereikt nu namelijk ook nog het Forum Trajanus en het Forum Romanum. Hier bevind je jezelf echt in het oude rome. Je kunt in het Forum Romanum ook daadwerkelijk het Palatijn oplopen. Vanaf hier heb je een perfect uitzicht over de oude en nieuwe stad. Ook zie je erg mooi het colosseum staan in de verte. Hier gaan we vervolgens ook direct naartoe wandelen. Het colosseum wordt door veel mensen aangegeven als het iconische gebouw van de stad. Deze moet je dus zeker eens gezien hebben!

Al wandelend het oude Rome ontdekken met een rondleiding

Wandel naar andere absolute hoogtepunten van de stad

Als je nog een dag in Rome te spenderen hebt, kun je kiezen voor deze wandeling. Je begint de wandeling nog redelijk rustig met een bezoek aan de Triton Fontein op Piazza Barberini. Daarna kom je uit bij de enige echte fontein in Rome. Namelijk de Trevifontein. Bij deze fontein is het erg leuk om een wens te doen. Je gooit hiervoor een muntje achteruit de fontein in en je mag een wens doen. Vervolgens ga je via meerdere bezienswaardigheden naar het Pantheon. Op je weg kom je meerdere fantastische gebouwen tegen, zoals bijvoorbeeld het mooie Piazza Navona. Het Pantheon is een van de hoogtepunten van de wandeling. Dit immense gebouw is stamt uit het oude Rome en is zeer indrukwekkend om te zien. Je eindigt de wandeling bij de ruïnes bij Lago Argentina. 

Wil je Rome echt zien? Maak een wandeling!

Rome is een stad van enorm veel bezienswaardigheden. Neem daarom je tijd om alles eens goed te bekijken. Dit doe je natuurlijk met een mooie wandeling langs het Colosseum of het Pantheon. Gooi een muntje in de fontein en maak je reis compleet. Een wandeling langs alle bezienswaardigheden is een must voor een Rome trip!

Gerelateerde artikelen

Back to top button