Huis

Alle informatie voor de populaire regendouche!

Story Highlights
  • Een regendouche voelt als een zachte stortbui
  • Doorgaans hangt de regendouche op een hoogte van ruim twee meter
  • Check of je cv-ketel voldoende capaciteit heeft

Als er een douche erg populair is dan is het wel de regendouche. Logisch, want het voelt als een stortbui als je onder een dergelijke douche staat. Het voelt als luxe en dat is het ook. Hoewel? Iedereen kan tegenwoordig voor een regendouche kiezen in de badkamer, zeker als je zaken doet met Douche Concurrent.  Al dien je dan wel met een aantal zaken nadrukkelijk rekening te houden. Met de regendouche wordt maar weer eens duidelijk dat de badkamer een steeds belangrijkere rol speelt in ons huis. In veel gevallen wordt het een soort van mini wellnesscentrum. En daar past een regendouche perfect bij.

Je bent vrijwillig slachtoffer van een heerlijke, warme stortbui

Eerst maar eens kijken naar wat een regendouche nou precies is. Een regendouche kun je het best omschrijven als een luxe uitbreiding van je badkamer. Vanwege de grote diameter van de douchekop krijg je het gevoel alsof je een slachtoffer bent van een zachte stortbui. Maar dan wel een vrijwillig slachtoffer uiteraard. Er zijn ondertussen verschillende regendouches beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen oor een regendouche met thermostaatkraan. Je koopt dan een complete set die je ook nog eens gemakkelijk aan kunt sluiten en waarbij je een uitgebreide handleiding geleverd krijgt. Met de thermostaatkraan kun je dus ook nog eens precies de temperatuur van je stortbui instellen.

Hoe hoog moet de regendouche hangen?

Over de hoogte van de regendouche in je inloopdouche bestaan geen voorschriften. Er is niet zoiets als de perfecte hoogte. Een en ander heeft ook te maken met je eigen lengte. Vaak echter wordt aangegeven de douche tussen de 90 en 120 centimeter boven de thermostaatkraan te plaatsen. Daarbij wordt verder geadviseerd om de thermostaatkraan op ongeveer 110 centimeter boven de vloer of de douchebak te plaatsen. Daarmee komt de regendouche vaak op een hoogte tussen de 200 en 220 centimeter te hangen. Neem dat dan maar als richtlijn.

Welke cv-ketel voor een regendouche?

Om optimaal te kunnen genieten van de regendouche is het belangrijk om een cv-ketel te hebben met voldoende capaciteit. De cv-ketel moet in staat zijn voldoende warm water te produceren. Je verbruikt namelijk met een regendouche al snel 25 liter water per minuut. Ter vergelijking, met een gewone douche is dat ongeveer elf liter. Kan de cv-ketel daar niet aan voldoen, dan kun je dit oplossen met een boiler of een geiser. Je kunt uiteraard ook altijd kiezen voor een cv-ketel met een grotere capaciteit. Douchen krijgt een nieuwe dimensie met de regendouche. Als je eenmaal onder een regendouche gestaan hebt, wil je nooit meer iets anders. Dan stelt een gewone douche eigenlijk niets meer voor.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button