Health

Paddo’s gebruiken: waar moet je op letten?

Story Highlights
  • Veiligheid
  • Kweken
  • Advies

Heb je interesse in het gebruik van paddo’s? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Ze kunnen voor hele goede resultaten zorgen, maar dan moet je wel weten hoe je ze moet gebruiken. En waar je ze kunt kopen, want deze paddenstoelen pluk je niet zomaar even in het bos.

Let op je eigen veiligheid

Als je aan de slag wilt gaan met paddenstoelen, is veiligheid altijd een belangrijk aspect. Alhoewel ze er namelijk doorgaans mooi en onschuldig uitzien, is dit lang niet altijd het geval. Er zijn heel wat paddenstoelen die giftig zijn, en zelfs tot de dood kunnen leiden. Doordat paddenstoelen erg op elkaar kunnen lijken, kun je deze als leek niet zomaar herkennen. Wandel je in het bos, dan is het lastig om de ene paddenstoel van de andere te onderscheiden. Pas na jaren studie zal je dat goed lukken. Zelf paddenstoelen plukken om deze op wat voor manier dan ook te consumeren is dus nooit aan te raden. Voor je het weet zit er een giftige tussen, en ben je de klos. 

Paddenstoelen kun je het best kopen op betrouwbare plekken. Voor paddenstoelen die je in de keuken gebruikt, kun je prima in de supermarkt terecht. Paddenstoelen die je voor je plezier gebruikt, kun je het best bij een betrouwbare smartshop kopen. 

Zelf kweken is vaak het best

Wil je het liefst verse paddo’s gebruiken? Dan is zelf kweken het handigst. Niet alleen heb je zo de zekerheid dat deze goed van kwaliteit zijn, je kunt ze ook oogsten en direct gebruiken op het moment dat jij dat wilt, zonder dan eerst de deur uit te moeten. Is je oogst wat te groot om direct te gebruiken, dan kun je ze ook zelf drogen zodat je ze een stuk langer kunt bewaren. En wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je ze zelfs invriezen en zo bijna oneindig lang bewaren. Zo heb je altijd je eigen voorraad in huis.

Zoek advies bij vragen 

In ‘magic mushrooms’ zit psilocybine, de stof die zorgt voor een trip. Alhoewel deze stof relatief veilig en niet verslavend is, is het toch goed om het voorzichtig te gebruiken. Krijg je er namelijk meer van binnen dan je op dat moment aankunt, kan de trip heftiger zijn dan gepland, en daarmee beangstigend. De juiste dosering is dus van groot belang. Alhoewel er tools zijn om uit te rekenen wat voor jou de goede dosering kan zijn, is het altijd goed om hier wat extra advies over in te winnen. Dat geldt ook als je vragen hebt. Het gebruik van magic mushrooms is stukken minder gevaarlijk dan bij andere middelen het geval is, maar een goede voorlichting kan ervoor zorgen dat de kans op een positieve ervaring stukken groter is. Schroom dus niet om je vragen op een betrouwbare plek te stellen, zodat je er op een verantwoorde manier mee aan de slag kan gaan.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button