Health

Alles wat je moet weten over de walnoot

Story Highlights
  • Afkomstig uit Frankrijk
  • Goed voor de gezondheid
  • Combineer walnoten met yoghurt

Wie kent hem niet? De walnoot is een hele bekende noot en dat is niet voor niets! Het is een heerlijke noot die je zowel kan combineren met heerlijke gerechten als heerlijk uit het vuistje kan eten. En ze zijn ook nog eens hartstikke gezond. Lekker en gezond, wat wil je nog meer? Weet jij eigenlijk alles al over de walnoot? In deze blog lees je alles wat je moet weten over de voedingsrijke noot.

Waar komt de walnoot vandaan?

De walnoot komt oorspronkelijk uit Frankrijk en groeit aan een walnootboom of een okkernotenboom. In de Verenigde Staten worden de meeste walnoten gekweekt. Heel vroeger, honderden jaren geleden, was de noot voedsel voor de goden. Toen werd de noot Juglans genoemd, vernoemd naar de planeet Jupiter. Vandaag de dag wordt door iedereen de term walnoot gebruikt.

Goed voor jou en je gezondheid

Dat de walnoot gezond is, weet je waarschijnlijk wel. Maar weet je ook waarom? Een walnoot zit boordevol goede vetten. Dit zijn onverzadigde vetten die goed zijn voor je lichaam. Het klopt dat noten vaak overgeslagen worden bij een dieet, maar een handjevol per dag is geen probleem. Het zijn de juiste en die zorgen juist voor een verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je niet zo snel honger en ga je geen ‘verkeerde’ snacks eten. Ideaal dus! Want ze zijn ook nog eens hartstikke lekker.

Heerlijk om te combineren

Walnoten kunnen heerlijk zijn door de yoghurt, maar zijn ook heerlijk door salades. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een salade met brie en aardbei en een handjevol walnoten. Heerlijk, want deze noten zorgen voor een bite en zijn ook nog eens een heerlijke gezonde toevoeging. Verder zou je er nog een koekjes van kunnen maken, over de pannenkoeken kunnen strooien of toevoegen aan je stamppot. De walnoot kan ook nog eens perfect als alternatief van vlees gebruikt worden. Ideaal dus voor de vegetariërs en veganisten onder ons, maar natuurlijk ook de mensen die wat minder vlees willen eten.

Allerlei soorten walnoten

We kennen de walnoten waarschijnlijk alleen gepeld, maar ze zijn in veel meer verschillende soorten te verkrijgen. Zo heb je zelfs gekarameliseerde noten, heerlijk. Ook zijn deze gezonde noten verkrijgbaar in de dop. Om deze te kraken heb je een notenkraker nodig. Naast walnoten, zijn er nog veel meer noten die ook heerlijk zijn om te combineren en door kunnen als gezonde snack. Eet gevarieerd en eet ook eens een handjevol macadamianoten, pistache noten of amandelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button