Fashion

Alles wat je moet weten over fanny packs

Fanny packs zijn terug van weggeweest. Wanneer je rondkijkt in drukke straten, zie je ongetwijfeld iemand die een fanny pack draagt. Dit komt omdat het verschillende voordelen heeft. Bovendien zijn er verschillende modellen én kan je het op meerdere manieren dragen. Een fanny pack is met andere woorden een onmisbaar accessoire in je kleerkast! 

Fanny packs hebben vele benamingen

Afhankelijk van het land waarin je woont of bent, worden fanny packs anders benoemd. In België en Nederland wordt er soms de naam heuptasje aan gegeven, maar deze benaming rolt volgens velen niet zo vlot over de tong. In de Verenigde Staten wordt er eerder gekozen voor bum bag of belly bag. De naam komt voort uit het lichaamsdeel waar de fanny pack vaak wordt gedragen, namelijk de heupstreek. 

Doordat fanny packs zo populair zijn vandaag de dag, heb je een overvloed aan materialen en mogelijkheden. Zo kan je er voor kiezen om een klassieke fanny pack te kopen, maar je kan er zo vrij in gaan als je zelf wilt. Zo heb je zowel vierkante als ronde fanny packs en ze bestaan tegenwoordig ook in allerlei kleuren. 

Waarom moet je een fanny pack hebben?

Er zijn verschillende redenen waarom er een fanny pack in je kleerkast moet hangen. In eerste instantie is het dragen van een fanny pack vaak eenvoudiger dan een rugzak of een andere handtas. Je belast enerzijds je schouders en je rug minder én je hebt ook steeds je handen vrij. Ideaal wanneer je aan het shoppen bent en al je aankopen moet dragen. 

Daarnaast is een fanny pack ook veel compacter dan een rugzak. Hierdoor is de kans groot dat je enkel de noodzakelijke spullen zoals een portefeuille, sleutels en smartphone meeneemt. Overbodige spullen, en dus overbodig gewicht, laat je al sneller thuis.  Op bepaalde plaatsen, denk maar aan festivals, worden grotere rugzakken ook niet meer toegelaten. Een fanny pack is de ideale oplossing om toch de belangrijkste spullen dicht bij jou te hebben. Daarnaast zijn ze ook veiliger aangezien het voor dieven veel eenvoudiger is om iets uit een rugzak op je rug te halen dan uit een fanny pack dat je op je borst of op je heupen draagt. 

Het feit dat je een fanny pack op verschillende manieren kan dragen, is ook een van de grote voordelen. Je kan het dus op je borst of op je heupen dragen, maar je kan het ook als een riem gebruiken in je broek. Er zijn met andere woorden mogelijkheden genoeg!

Gerelateerde artikelen

Back to top button