Auto

Auto verkopen

In het oriëntatieproces naar een nieuwe auto is het belangrijk om ook de verkoop van je huidige auto mee te nemen. Er is een breed aanbod aan auto occasions die voldoen aan jouw wensen, en door je huidige auto in te ruilen/verkopen heb je meer budget beschikbaar dat je kunt uitgeven aan de aanschaf van een andere auto.

Verkoop auto

Je auto verkopen is tegenwoordig erg makkelijk. Naast het feit dat je deze kunt inruilen tegen een ander exemplaar (vaak wel inclusief bijbetaling) is het ook heel eenvoudig om je auto online te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een autoverkoopservice. Deze regelen de autoverkoop van A tot Z. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal gegevens invullen over jouw auto en deze aan te melden voor verkoop. Na het aanmelden ontvang je een bod waarmee je akkoord kunt gaan.

Uiteraard kan het ook via een inruilconstructie als je een andere auto gaat aanschaffen. Er wordt dan een bedrag in mindering gebracht op het aanschafbedrag van je nieuwe auto. De auto lever je vervolgens in als je de andere auto gaat ophalen. Het is verstandig om van tevoren jouw inruilwaarde (indicatief) te laten berekenen. Dit kan eenvoudig en gratis online. Dit zorgt ervoor dat je weet wat de auto ongeveer waard is en dat je sterker een onderhandeling in kunt gaan. Let wel op dat dit altijd een indicatieve berekening is en dat er nog vele factoren meespelen in het bepalen van de definitieve inruilwaarde. Denk hierbij aan: staat van de auto, opties en accessoires, staat van de banden en onderhoudsgeschiedenis.

Bij de aanschaf van een nieuwe auto is het ook altijd belangrijk om bovenstaande punten mee te nemen in de overweging/onderhandeling. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te taan na de aankoop. Als laatste is het ook altijd aan te raden een BOVAG Garantiepakket af te sluiten mocht er onverhoopt toch iets mis zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button