Health

Pret verzekerd met de pubquiz – online!

Het format van een pubquiz is alom gekend en geliefd. Wie komt er nu niet graag samen met vrienden, kennissen en sympathisanten van het lokale stamcafé om een potje te quizzen? Hangen er nog enkele leuke prijzen aan vast, dan is het feest helemaal af. Maar deze festiviteiten zijn niet meer zo alomtegenwoordig als ze waren, helaas.

Online pubquiz

Wil je nu omwille van Corona (of gewoon omdat het leuk is) je pubquiz online organiseren? Het is niet altijd even makkelijk om een groep samen te krijgen en iedereen mee te laten doen, zeker nu niet omwille van alle restricties. Maar dan kan je pubquiz online doorgaan!

Quizvragen

Verzin je graag zelf alle vragen? Of hou je ervan als er reeds een format voor jou wordt aangereikt? Beide opties zijn mogelijk. Hou bij het zelf verzinnen van vragen rekening met je doelgroep, de samenstelling van de teams en het amusementsgehalte van de vragen. Zitten er doordenkers bij, misleidende vragen, strikvragen, komische vragen of vragen waarop het antwoord komisch is, of onverwacht? Hou ook rekening met de duur van je quiz. Voorzie steeds extra vragen voor als de vragen snel beantwoord worden, maar wees er ook op voorzien je quiz in te korten als dit nodig blijkt voor de timing van het evenement.

Kies je ervoor om vragen te gebruiken die iemand ander opstelde, ga dan goed de kwaliteit na en bekijk verschillende bronnen. Sommige quizvragen kan je aankopen, deze kunnen beter zijn, maar ga dan eens de reviews van de aanbieder na.

Thema’s

Je vindt online een groot aanbod aan quizjes (grote en kleine) binnen allerlei thema’s. Zo kun je gaan voor een muziekquiz, een actualiteitsquiz, een sportquiz, een quiz over geschiedenis of geografie. Of wat dacht je van een stripfigurenquiz of een Bourgondische quiz? Voor elk is er wat leuks te vinden. 

Bovendien is de quiz perfect in te plannen in een gezellig weekendje thuis.

Mediums die geschikt zijn voor de quiz

Er zijn verschillende apps op de markt waarmee je kan quizzen vanop afstand of vanuit dezelfde ruimte, maar het leukste is toch wel om met elkaar in contact te staan ook. Dit kan bijvoorbeeld via Microsoft Teams of Zoom. Ook Google Meet kan een optie zijn.  

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button