Fashion

Jeans trends voor 2022

Het jaar 2021 is bijna voorbij en dat betekent dat het tijd is om vooruit te blikken naar 2022. Wat worden de trends van 2022 en welke kleding zullen we terugzien in de collecties van de bekende modemerken? In Nederland draagt natuurlijk iedereen spijkerbroeken, merken als Tommy Jeans, PME Legend en G-Star zijn bij ons dan ook mateloos populair. Daarom zullen we in dit artikel vooruitblikken op de jeans trends van volgend jaar. Want ondertussen is de skinny jeans bijvoorbeeld echt wel op zijn retour en nemen andere stijlen met een wijdere fit het straatbeeld langzamerhand over. 

Flared Jeans

Je hebt het waarschijnlijk al voorbij zien komen op Instagram en/of TikTok, maar de skinny jeans is helemaal uit. Generation Z draagt tegenwoordig jeans met een wijdere pasvorm én wijde pijpen. Een fit die in de jaren ‘90 in de mode was en die nu weer helemaal terugkomt. Inmiddels worden beroemdheden als Bella Hadid, de Olson Twins en Hailey Bieber regelmatig in flared jeans gespot en vind je ze ook overal in de winkel terug. Een flared jeans is een wijde fit waarbij de broekspijpen wijd uitlopen. Hierdoor lijken je benen optisch langer.

Wide fit jeans

We hadden het er al even over bij de flared jeans, maar de jeans met een wijde fit zijn helemaal hot. Een hele trendy look, die comfortabel zit en er bovendien flatteus uitziet. Dames die in 2022 voor deze trend willen gaan, doen er goed aan om voor een broek met wijde pijpen en een hoge waist te gaan. Deze high wide-jeans zorgen voor een outfit met lange visuele lijnen, die er bijzonder modieus uitziet. Voor een zakelijke look combineer je een wide fit jeans met een shirt en een colbertje. Succes gegarandeerd!

Donkere jeans

Als het om de kleur van de broek gaat, dan ben je in 2022 helemaal trendy als je voor een donkere wassing kiest. Raw denim, waarbij de broek in de fabriek niet wordt gewassen, gaat het volgend jaar helemaal worden. Deze broeken hebben een diepe, donkerblauwe, kleur en kunnen daardoor ook makkelijk tijdens een meer formele gelegenheid gedragen worden.

Sustainable denim

Geen look, maar wel een trend. De laatste jaren is duurzaamheid namelijk een belangrijk onderwerp binnen de jeans industrie. Er zijn zelfs bedrijven, zoals MUD Jeans, die er hun verdienmodel van gemaakt hebben. Dit bedrijf gebruikt niet alleen biologisch katoen, dat met minder water en zonder pesticiden wordt geteeld, maar claimt ook dat elke spijkerbroek uiteindelijk wordt gerecycled om vervolgens als grondstof voor nieuwe spijkerbroeken gebruikt te worden. Goed voor het milieu dus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button