Huis

Baby- en kinderkamer inspiratie

Story Highlights
  • Mama krijgt een plek in de baby- of kinderkamer
  • Kies voor een kast met lades en bakjes
  • Zorg voor een lege vloer, zo struikel je niet

Vanaf het moment dat je als vrouw zijnde weet dat je zwanger bent kan je baby- en kinderkamer inspiratie gaan opdoen. Niet alleen is het belangrijk dat je een veilige babykamer hebt waar je kindje zich veilig voelt, maar ook jij moet je op je gemak voelen.

Je eigen plekje

Het is belangrijk dat de mama zich op haar gemakt voelt en een plek heeft in de kamer waar ze comfortabel kan zitten. Als mama en papa zal je veel uurtjes zijn in de kamer van je kindje, voor de nachtelijke voedingen of troost momenten, maar ook als je gewoon je even wil terugtrekken met je kleine om samen lekker te knuffelen. Een lounge fauteuil of een lekkere schommelstoel zijn echte aanraders. Kleed het aan met een leuk kussentje en een plaid, zo heb je altijd iets voor als het wat kouder is en het staat nog gezellig ook.

Kastindeling

Wanneer er een kleine in huis komt heeft alles in de kamer een vaste plek nodig, van al het speelgoed tot aan de lakens, sokjes, verzorgingsproducten, kleding, maar ook andere babyspulletjes. Een kast met lades en bakjes is daar de ideale oplossing voor, zo kan je alles sorteren en zie je gelijk als je de lade open doet in welk bakje wat zit. Niet alleen kan je per bakje de producten sorteren, maar ook per lade. Op deze manier kan je alle verzorgingsproducten bij de badspulletjes doen en alle sokjes, rompertjes en hydrofiel doeken bij elkaar, maar ook de overige producten die bij elkaar horen in dezelfde lade te doen.

Lege vloer

Niet alleen is orde in de kast belangrijk, maar ook in de kamer zelf. Je wilt immers niet midden in de nacht struikelen over rondslingerende spullen. PSikhouvanjou heeft diverse leuke opbergmanden. Op deze manier kan je alles netjes opbergen en ziet het er ook nog fashionable uit! Je kan kiezen tussen opbergmanden met een deksel, open kratten, maar ook gewoon opbergmanden die je neer kan zetten of kan opstapelen.

Van babykamer naar kinderkamer

Als de baby geen baby meer is, dan willen de ouders vaak ook de babykamer veranderen, de kamers groeien immers ook mee. Door wat kleine elementen te verander tover je de babykamer naar een kinderkamer. Om te beginnen haal alles wat opgestapeld is weg en plaats opbergmanden neer die staan. Zorg dat meubels zoals wandkasten vastgezet zijn, dat als jouw kindje eraan hangt er niks kan gebeuren. Vaak willen peuters een nachtlampje, je hebt speciale voor kleine kinderen met een timer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button