Huis

Hoe behandel je gevelbekleding?

Story Highlights
  • Beschermende laag op de muren
  • Geeft je huis een nieuwe uitstraling
  • Vergeet de gevel niet te onderhouden

De gevel bevindt zich aan de buitenkant van het huis, gevelbekleding is de extra beschermende laag op de muren. De gevelbekleding gaat over de originele gevel kleur heen en biedt bescherming aan aan de originele gevel.

Voordelen gevelbekleding

Niet alleen zorgt de gevelbekleding voor een nieuwe stijl van je woning, maar heeft ook andere voordelen. Door de extra laag over de originele gevel biedt het bescherming voor de verschillende weersomstandigheden die Nederland kent. Juist door deze beschermlaag is er weinig tot geen onderhoud nodig aan de originele gevel. Wel dient de gevelbekleding zelf wel gereinigd en onderhouden te worden voor houten gevelbekleding. Een likje verf of wat beits is een in de paar jaar wel nodig om houten gevelbekleding mooi te houden. Je kan door gevelbekleding besparen op je onderhoud, maar ook flink op je energiekosten. De gevelbekleding heeft namelijk een isolerende werking, waardoor de warmte als je de verwarming vol aan hebt minder snel verloren gaat.

Drywood Woodstain vv

Met de Drywood Woodstain vv kan je een hippe kleur kiezen, maar bescherm je ook optimaal je gevel. Je kan zelf een kleur kiezen vanuit de kleurenkaart van Drywood of de kleur naar keuze laten mengen door middel van de mengmachines. In de kleurenkaart vindt je zowel dekkende als transparante kleuren en zijn verkrijgbaar in glans en matte beits. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten, de grootste maat is 20 liter, vervolgens 10 liter en tot slot 2,5 liter.  Vergeet niet dat het aan de ondergrond ligt hoe de verfkleur uitvalt en dat die kan verschillen van de kleur verf die jij gekozen hebt. 

Woca Exterioir oil

De Woca Exterioir oil is beschikbaar in meerdere kleuren, maar hoe de kleur precies uitvalt op het hout is afhankelijk van de soort hout die er gebruikt wordt. Speciaal hierom kan je ook eerst een tester aanvragen om een klein stukje woca exterior oil uit te proberen op een stukje hout. Laat het een paar dagen goed drogen en erna kan je goed zien hoe het uitpakt op jouw hout. Zo weet je zeker weten dat het goed uitpakt en voorkom je dat je extra kosten moet maken. Je kan de Woca Exterioir oil niet alleen gebruiken voor houten onderwerpen, maar ook op de tuinmeubels van hout. Houten meubels verkleuren vaak als ze lang in de zon staan en door ze te behandelen met de Woca Exterioir oil zien ze er weer als nieuw uit. Je kan gebruik maken van antraciet kleur, maar ook andere kleur houtsoorten zijn erg populair zoals teak. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button