HuisTrends

Badkamermeubel kopen; Tips!

Heb jij net verbouwd en mag je beginnen aan het kopen van de meubels en het inrichten van je huis? Dat is natuurlijk de leukste klus van allemaal. Niet alleen de meubels voor de woonkamer of slaapkamer komen daarbij om de hoek kijken. Ook voor de badkamer heb je het een en ander nodig. Ben je benieuwd waar je het beste naar kan kijken? Lees dan gauw verder. 

Waar moet ik op letten?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor badkamer jij precies hebt. Zo moet je zien hoe groot jouw badkamer eigenlijk is. Heb je een kleine badkamer? Dan wil je natuurlijk zo economisch en efficiënt mogelijk gebruik maken van de ruimte. In dat geval is het handig om bijvoorbeeld een spiegel aan de muur te hangen waarin tevens een opbergruimte is verstopt. Dat scheelt wellicht dat ene extra kastje dat je anders nodig hebt. Tevens maakt een spiegel ook de ruimte optisch een stuk groter. 

Bedenk ook hoeveel mensen gebruik maken van de badkamer. Heb jij een groot gezin? Dan wil je misschien een badkamermeubel dat erg breed is, zodat meerdere mensen tegelijkertijd zich in de badkamer kunnen bevinden en waarbij bijvoorbeeld meerdere kranen zitten zodat iedereen wanneer ze maar willen, hun tanden kunnen poetsen. 

Je kan ook kiezen voor een zwevend meubel, een staande wastafel, of een ladekast met daarin een ingebouwde wasbak. Dit laatste is het meest populair en wordt het meest uitgevoerd. Zo heb je ook gelijk extra opbergruimte in de badkamer voor alle spulletjes. 

Welke materialen?

Daarnaast is het belangrijk om naar de stijl van de badkamer te kijken. Heb jij een warme badkamer met warme kleuren? Dan is een teakhouten badkamermeubel misschien wel helemaal jouw ding. Met dit materiaal zorg je ervoor dat je een warm geheel creëert. Dit hout is gerecycled en heeft een geweldige kwaliteit. 

Bij Puurteak komt het hout meestal uit bijvoorbeeld oude scholen, oude fabrieken of huizen. Het hout dat op deze plek wordt gevonden, wordt meegenomen en vervolgens volledig opnieuw geschaafd, opgevuld en uiteindelijk opgeknapt. Dat is leuk want dat zorgt er ook voor dat elk meubel eigenlijk heel uniek is. 

Je kan ook kiezen voor een meer minimalistische look. In dat geval kan je bijvoorbeeld kiezen voor een strak en greeploos meubel. Daarbij moet je op de lade drukken om te zorgen dat deze open gaat. Veel mensen kiezen bij deze stijl voor een witte of zwarte kleur om het zo simpel mogelijk te houden. 

Badkamermeubel kopen; Tips!

Wat mist er nog?

Tot slot moet je natuurlijk niet de belangrijke accessoires vergeten. Zo is het van belang dat je een sifon en afvoerplug kiest zodat je wel het water in de wasbak kan wegvoeren. Deze kan je bij een zwevende bak gewoon zichtbaar aan de muur monteren. Je kan ook kiezen, zeker wanneer je bijvoorbeeld een groot badkamermeubel hebt waarbij de sifon in de kast zit, om deze ruimtebesparend te maken. Daar zijn speciale sifons voor gemaakt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button