Huis

Bedrijf aan huis? Zo pak je het professioneel aan

Story Highlights
  • Thuiswerken? Zorg voor een goede plek
  • Je bedrijf aan huis

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Niet alleen mensen die in loondienst werken en van hun werkgever de vrijheid krijgen om zelf hun werkuren en locatie flexibel in te vullen. Nee, ook volop zelfstandig ondernemers nemen hun huis als werkadres. Logisch, want op deze manier kunnen ze dure huisvesting voorkomen. Is je bedrijf in je huis gevestigd, dan is het wel extra belangrijk dat je let op een professionele uitstraling. Zeker als je ook klanten wilt ontvangen, uiteraard.

Thuiswerken? Zorg voor een goede plek

Het ene beroep is het andere niet, en ook de maatregelen die je moet treffen om thuis je werk goed te kunnen doen kunnen dus flink verschillen. In sommige gevallen is een laptop en een plek waarop je deze enigszins ergonomisch verantwoord kunt gebruiken al genoeg om aan de slag te gaan. Ander werk vereist vooral een goede telefoonverbinding en/of een stille ruimte, terwijl er natuurlijk ook meer dan genoeg werk is dat simpelweg helemaal niet vanuit huis kan worden beoefend. 

Als je in loondienst bent, is thuiswerken vaak een goede manier om een aantal dagen de files te vermijden en niet bij te dragen aan de drukte op de weg. Ook kan het ervoor zorgen dat je ongestoord je werk kan doen, zo zonder collega’s om je heen, en meer flexibel bent als het gaat om het inplannen van je uren. 

Je bedrijf aan huis

Ook zelfstandigen werken heel regelmatig vanuit huis. In hun geval spelen de kosten hierbij ook vaak een grote rol. Een bedrijfspand huren of kopen is duur. Waarom zou je dat doen als je je werk ook vanuit je huis kan doen?

Werk je fulltime thuis, dan is een goede werkplek extra belangrijk. Vergeet die keukentafel, en zorg voor een plek die je echt alleen voor je werk gebruikt. Ontvang je ook klanten of relaties? Dan zijn er nog wat extra dingen waar je op moet letten. Ten eerste moeten zij je adres goed kunnen vinden en zeker weten dat zij voor de juiste deur staan. Logoplaatjes kunnen hier goed bij helpen. Druk hierop je bedrijfslogo af, en men weet zeker dat de juiste plek gevonden is. Bovendien staat het mooi en professioneel. Heeft je bedrijf geen logo, dan kun je er ook voor kiezen om met losse letters je bedrijfsnaam op je huis zichtbaar te maken. 

Denk ook aan wat je gasten gaan zien als zij binnenkomen. Een aparte ingang of ruimte die zich direct bij de voordeur bevindt is ideaal. Is dat niet mogelijk, voorkom dan in ieder geval dat mensen door al te persoonlijke ruimtes heen moeten lopen voor ze je werkplek bereiken en zorg ervoor dat de ruimtes die men wel ziet goed opgeruimd zijn. Met een klant naar zolder lopen omdat hier je werkplek is, is prima. Daarbij door het wasgoed dat in het trapgat hangt moeten gaan, dat wordt al een stuk minder professioneel…

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button