Overig

Voor welke klussen gebruik je een slagschroevendraaier?

Story Highlights
  • Voor in- en uitdraaien schroeven en bouten
  • In pistool uitvoering of in haaks model
  • Niet geschikt voor kleine schroeven

Een slagschroevendraaier? Kun je dan niet beter een accuschroefmachine gebruiken? Op deze en andere vragen geven we je hier graag antwoord. Lees hier alles over een bijzonder stuk gereedschap, de slagschroevendraaier.

Het verschil tussen een slagschroevendraaier en accuboormachine

Je gebruikt de slagschroevendraaier vooral voor het indraaien van grote schroeven. De slagschroevendraaier is dermate krachtig, dat je er vrijwel alle klussen mee uit kunt voeren. Daarmee is deze schroevendraaier een aantrekkelijke variant van de accuboormachine. Deze boormachine kan gebruikt worden voor schroeven maar wordt vooral gebruikt voor het boren van gaten Het moge duidelijk zijn dat je voor het in- en uitdraaien van schroeven en bouten amper een beter stuk gereedschap te wensen is dan de slagschroevendraaier. Zeker voor intensievere klussen maak je gebruik van een slagschroevendraaier. In vergelijking met de machine die op een accu werkt heeft dit gereedschap een hoger toerental en is het design robuuster. Bij grote schroeven en zwaardere inspanningen kun je gewoon beter voor de slagschroevendraaier kiezen.

Kracht uit de slagkop

De speciale schroevendraaier haalt de kracht vooral uit de slagkop. De slagkop zorgt ervoor dat van slippen geen sprake is bij het indraaien van schroeven op het moment dat het oppervlak gevoeld wordt. Bij een machine die werkt op een accu zou die accu het dan echt moeten ontgelden. Via de slagkop is bovendien een hoger toerental mogelijk.

Pistooluitvoering is prettiger in gebruik

Je kunt overigens twee soorten slagschroevendraaiers onderscheiden; het type in de vorm van een pistool en een haaks model. De pistooluitvoeringen kun je overigens zelf omzetten naar een haaks model, andersom is dat niet mogelijk. De pistooluitvoering is doorgaans wat prettiger in gebruik. Bovendien heb je dan de optie om ook op de moeilijk bereikbare plekken te werken. Aan de andere kant is werken met kleinere schroeven weer een stuk lastiger (lees: onmogelijk) met de slagschroevendraaier. Door het hoge toerental kan een kleine schroef zomaar eens te diep in het materiaal terecht komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button