Auto

Begin het nieuwe jaar met een nieuwe bedrijfsbus!

Is jouw huidige bedrijfsbus aan vervanging toe? Begin het nieuwe jaar dan goed met een nieuwe bedrijfsbus. Als je een beroep hebt waar je veel voor op de weg bent en waar je veel spullen voor mee moet nemen, kun je natuurlijk niet zonder een goede bedrijfswagen. Daarom is het ook belangrijk dat je de bus die je gebruikt op tijd vervangt als dit nodig is. Zonder busje kun je immers je werk niet uitvoeren. In dit artikel geven we je een aantal tips om op te letten als je een nieuw bedrijfsbusje gaat kopen!

Ga je voor een nieuwe of tweedehandse wagen?

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is of je echt voor een nieuw busje wil gaan of dat je liever een tweedehandse aanschaft. Een tweedehands busje scheelt je natuurlijk een hoop geld, maar dat is niet het enige waar je naar moet kijken. Verdiep je altijd in de specificaties van de auto waar je in geïnteresseerd bent en koop niet iets alleen omdat de prijs gunstig is. Er zijn genoeg tweedehands bedrijfswagens te vinden die nog in uitstekende staat zijn, dus het is zeker geen slecht idee om hier eens naar te kijken. We raden je wel aan om een tweedehands bus altijd via een BOVAG dealer te kopen, zodat je zeker weet dat je weet wat de staat van het busje is. 

Zorg voor een goede verzekering 

Heb jij jouw ideale nieuwe bestelbus gevonden? Zorg dan dat je deze meteen goed verzekerd. Je bent toch al bezig met het papierwerk van de nieuwe wagen, dus dan kun je dit er net zo goed meteen bij doen. Een speciale verzekering voor een bedrijfswagen kan je een hoop gedoe en financiële tegenvallers besparen, mocht je ooit schade rijden met je bus. Zonder een busje kun jij jouw werk niet doen, dus bij schade wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk en ook goed gerepareerd wordt. Met een verzekering wordt je in het geval van schade ontzorgd, wat een hoop stress en tijd scheelt. Er is dus eigenlijk geen reden om het niet te doen!

Neem de tijd en doe onderzoek 

Ga niet voor het eerste busje dat je tegenkomt en dat er wel goed uitziet. Neem de tijd om goed onderzoek te doen naar wat voor busje je nodig hebt en welke specificaties jouw werk minimaal vereist. Zo voorkom je een miskoop en wordt je keuze ook makkelijker, aangezien je veel specifieker kunt gaan zoeken. Mocht je overwegen een bedrijfswagen over te nemen van een particuliere verkoper, laat je dan zeker niet onder druk zetten om snel te beslissen. Haast bij een verkoper is over het algemeen een slecht teken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button