Overig

Een Wordpress website laten maken: zo werkt het!

Ben jij net een eigen bedrijf begonnen of is jouw huidige website wel aan een upgrade toe? Dan ben je vast al rond aan het kijken waar jij jouw nieuwe website wil laten maken. Of misschien overweeg je zelfs wel om het zelf te gaan doen. Om zelf een professionele website in elkaar te zetten en alle koppelingen goed te laten werken moet je echter wel genoeg verstand hebben van webdevelopment en webdesign. Voor de meeste ondernemers is het dus verstandiger om dit te laten doen door een webdesigner of een bureau zoals velocityutrecht-marketing. Maar hoe gaat het nu eigenlijk in zijn werk als je een website laat maken? Dat vertellen we je in dit artikel!

Een CMS systeem kiezen 

Waar je in ieder geval alvast over na kunt denken voordat je de vraag bij een bureau neer gaat leggen, is wat voor CMS systeem je voor jouw website zou willen gebruiken. CMS staat voor Content Management Systeem en is dus eigenlijk het systeem waarin jouw website wordt gemaakt en waarin je deze later ook kan aanpassen of aanvullen. Als je graag wil dat je zelf simpele aanpassingen kunt doen, kun je het beste gaan voor een CMS systeem dat erg gebruiksvriendelijk is, zoals Wordpress of Sulu. De meeste beginnende bedrijven kiezen er vandaag de dag voor om een Wordpress website te laten maken. Dit is wereldwijd het meest gebruikte CMS systeem waar een groot percentage van alle websites in is gemaakt. 

Wat wil je uitstralen met je website?

Je kunt het opzetten van de website dus helemaal uitbesteden aan een webdesigner of een bureau als je wil. De meeste bureaus zullen jou dan wel om input vragen. Wat voor uitstraling had je in je hoofd voor jouw website? Wat is de visie van jouw bedrijf? Wat is de hoofdfunctie van je website? Voordat een bedrijf aan de slag gaat met het maken van jouw website, zullen ze over dit soort onderwerpen met je in gesprek gaan. Het moet immers wel een website worden die perfect bij jou en jouw onderneming past. Dat betekent echter niet dat je overal meteen antwoord op hoeft te hebben. Een professionele webdesigner of online marketing bureau kan jou ook advies geven als je hier behoefte aan hebt. Zo weet je zeker dat je een mooi eindresultaat krijgt!

Nazorg door de webbouwer

De meeste webbouwers bieden ook nazorg aan. Ze kunnen jouw website na het opleveren ervan dan nog voor je onderhouden als je daar behoefte aan hebt. Heb je niet veel verstand van websites, dan is het verstandig om het onderhoud van je website bij de webbouwer neer te leggen. Ze regelen dan bijvoorbeeld ook de hosting van de website voor je en zorgen ervoor dat jouw website up-to-date blijft. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button