Health

Bereid je voor op een sportseizoen na de coronacrisis:

Iedereen staat op dit moment even stil, door de anderhalve meter samenleving nemen we even een break van life as we know it. De een vind het een openbaring en wil nooit meer terug naar hoe het was, de ander zit depressief thuis en kan niet wachten totdat we weer terug kunnen naar het normale leven. Deze mensen kijken vaak weer uit naar het bezoeken van de kroeg, een biertje op het terras en weer sporten in een groep. Sporten is natuurlijk een van de meest ontspannende en leukste bezigheden in het leven alleen de stap om ervoor te gaan is altijd lastig. De tijd is er nu wel je kunt lekker thuis werken en je katers zijn stukken minder of niet aanwezig doordat alle clubs zijn gesloten.

Hoe dan

De sportclubs zijn ook gesloten evenals dat je niet meer naar de fitnessschool kunt. Natuurlijk is er nog heel veel wat je kan doen in de anderhalve meter samenleving maar voor de meeste is teamsport toch het leukste. Een sociale bezigheid en daarbij lekker fit worden alleen dat kan nu niet. Je kan je natuurlijk al wel lekker gaan voorbereiden op het nieuwe sportseizoen. Naar verwachting kan er vanaf augustus toch wel weer in teamverband worden gesport voornamelijk zaalsporten en binnensporten zullen pas vanaf dan weer kunnen worden opgepakt. Je kan vast lekker gaan oriënteren.

Mijn favoriete sport opbouw

Ik speel zelf basketbal maar voor alle sporten kan je bepaalde basisprincipes aanhouden in de voorbereiding. Het begint namelijk allemaal met het opbouwen van conditie, voorkomen van blessures. En daarbij hoort natuurlijk goed materiaal!

Conditie

Het eerste wat je wilt hebben is natuurlijk een ijzeren conditie en niet alleen een interval conditie (rennen – stoppen – rennen) maar ook een duur conditie dus lang rennen en in de minder snelle stukken door middel van je ademhaling de hartslag naar beneden halen en bijkomen.

Lenigheid

Stretchen is een zeer groot onderschat deel van je sportprestaties een soepel lichaam zorgt ervoor dat je langer door kunt, je beter gebruik van je spieren en gewrichten kan maken en dat onnatuurlijke bewegingen uitsluit. Door te beginnen met wat dagelijks wat stretchoefeningen of yoga ga je snel vooruit.

Materiaal

Als je daar allemaal mee bezig bent dan wil je natuurlijk ook al lekker gaan oriënteren op de bank voor mooie nieuwe ​Nike basketbalschoenen​ of ​basketbalschoenen​ in het algemeen. Dat geldt natuurlijk voor mij maar je kan natuurlijk naar jouw behoefte kijken.

Veel Succes!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button