DIY

Klein budget? Zo kan je toch een caferacer maken!

Is het altijd al jouw ultieme droom geweest om een caferacer te maken? Maar heb je momenteel maar een klein budget om jouw droom te realiseren? Geen probleem! Een oude motorfiets opknappen en omtoveren tot een caferacer is met ieder budget mogelijk. Zolang je de juiste keuzes maakt. Maar waar moet je op letten als je kiest voor een caferacer kopen bij Caferacerwebshop?

Een caferacer maken begint natuurlijk met het kopen van de juiste basismotorfiets. Het lijkt wellicht interessant om een mooie motorfiets van nog geen € 2.000 te kopen. Wanneer je hier echter voor duizenden euro’s aan onderdelen bij moet leggen, ben je toch nog veel minder goedkoop uit dan je denkt. Houd er daarom rekening mee wat er allemaal nog moet gebeuren en kies liever voor een iets duurdere basismotor als je zo op onderdelen kunt besparen. In dit artikel geven we enkele tips om te besparen op het maken van een caferacer. 

Wat is je budget? 

Voordat je een begin kunt maken aan het realiseren van een caferacer is het eerst belangrijk om een budget op te stellen. Hoeveel spaargeld heb je momenteel tot je beschikking? Wees eerlijk tegen jezelf en kies niet voor de makkelijke uitweg. Het zou zonde zijn als je straks financieel in de problemen komt omdat je het budget te ruim hebt ingeschat. We weten allemaal dat een project vaak duurder uitvalt dan je had gepland. Even nieuwe gashendels van Caferacerwebshop.com kopen, wat extra accessoires en je komt al snel boven je budget uit. 

Houd daarom iedere uitgave bij en probeer zoveel mogelijk binnen je budget te blijven. Zodra je het overzicht verliest, loop je een groot risico om meer uit te geven dan je had gepland. Houd daarom enigszins speling binnen je huidige budget. Reserveer ongeveer 80% van je spaargeld en probeer binnen dit budget te blijven. Hierdoor heb je altijd nog wat speling als je op het laatste moment toch besluit om wat extra caferacer onderdelen toe te voegen. 

Maak een goede planning 


Vervolgens maak je een goede planning. Wat moet er sowieso gebeuren om de caferacer te kunnen gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van goede motor knipperlichten, de frame, vering, de wielen en bekijk of de motorfiets motorisch goed in elkaar zit. Bedenk tevens hoeveel tijd je maximaal aan het sleutelen kwijt wilt zijn en neem tijdig contact op met een professional om klusjes uit te besteden. Zo weet je zeker dat je op het gewenste tijdstip daadwerkelijk van jouw caferacer gebruik kunt maken. 

Heb je momenteel enkel spaargeld om het broodnodige werk aan jouw motorfiets te verrichten. Stel overige zaken zoals de aanschaf van een db killer bij Caferacerwebshop dan uit tot een later moment. Zo heb je extra tijd om te sparen en is het toch nog mogelijk om gebruik te maken van jouw nieuwe motorfiets. 

Bereid je goed voor 

Je hebt vast al heel veel foto’s en filmpjes van andere caferacers gezien. Toch is het wel belangrijk om te bepalen wat jij precies wilt laten doen en hoe je dit gaat aanpakken. Ben je zelf ontzettend handig en ga je er vanuit dat je het meeste werk zelf kunt doen? Dan kun je zo een hoop geld besparen. Soms is het echter voor essentiële zaken ook belangrijk om dingen uit te besteden aan vakmensen. 

Begin daarom altijd met het maken van een planning en bereid je goed voor. Bespreek met een professional wat er gedaan moet worden en hoe je dit wilt aanpakken. Zo bespaar je jezelf een hoop teleurstellingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button