Health

Bespaar op je zorgverzekering!

Story Highlights
  • Je zorgverzekering
  • Verhoging zorgpremie 2021
  • Vergelijken
  • Overstappen

Besparen op je zorgverzekering is prima mogelijk. Zeker omdat de premieverschillen groter worden kan het voordelig zijn om over te stappen naar een andere (lees: goedkopere) zorgverzekeraar.

Verhoging valt hoger uit dan de voorspelde 5 euro

Ondertussen hebben de verschillende verzekeraars hun zorgpremie voor 2021 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat er per maand weer behoorlijk meer afgerekend moet worden voor de zorgpremie. Het kabinet had een verhoging van 5 euro per maand voorspeld. In de praktijk echter valt die verhoging toch hoger uit. De premieverschillen tussen de verzekeraars worden zo steeds groter en daarom wordt het nut van vergelijken steeds groter.

Vergelijken en pas je eigen risico aan

Voor je gaat vergelijken, houd je eerst je huidige verzekering tegen het licht. Je kijkt of bepaalde aanvullende verzekeringen echt nodig zijn en denkt na over de te verwachten zorg in het nieuwe jaar. Ben je gezond en verwacht je geen zorg nodig te hebben, dan kun je spelen met het eigen risico. Door het eigen risico te verhogen, kun je de premie per maand naar beneden brengen. Voor het overige is besparen op je zorgverzekering een kwestie van de juiste zorgverzekering kiezen.

Overstappen kan tot en met 31 december

Vergelijken is dus het toverwoord, waarbij je prima kunt kiezen voor de vergelijker voor zorgverzekeringen van KiesZeker. Binnen een aantal klikken word je dan duidelijk of jij je al dan niet goedkoper kunt verzekeren. Heb je de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergeleken? Dan is overstappen naar een andere verzekeraar een optie.

Je wordt in dat kader helemaal ontzorgd. Zo wordt jouw nieuwe verzekeraar op de hoogte gebracht en ben je per 1 januari van het nieuwe jaar verzekerd. Wil jij je zorgverzekering ook vergelijken en eventueel overstappen? Overstappen kan tot 31 december, 00.00 uur. Anders zul je weer een jaar moeten wachten voor je de overstap kunt maken. Vergelijk dus op tijd, bijvoorbeeld met de vergelijker van KiesZeker en besluit al dan niet over te stappen. Uiteraard is het belangrijk naar prijs én kwaliteit te kijken. De verzekering moet wel kwalitatief in orde zijn. Kijk dus wel breder dan alleen naar de premie per maand.

Gerelateerde artikelen

Back to top button