Huis

Veilig online shoppen tijdens Black Friday

Black Friday is van origine iets typisch Amerikaans. Ondertussen echter heeft het ook ons land in de ban. In Amerika is Black Friday de dag na Thanksgiving Day. De meeste mensen in Amerika genieten dan een vrije dag en bovendien geldt het als de start van het seizoen waarin veel kerstaankopen gedaan worden. Om mensen juist op hun vrije dag naar hun winkel te lokken, adverteren veel winkel met spectaculaire aanbiedingen. Ondertussen is er ook in ons land Black Friday. Het heeft hier echter (nog) niet de omvang zoals het dat wel heeft in de Verenigde Staten. Wil je nou écht veilig online shoppen tijdens Black Friday, maak dan gebruik van een VPN, iets dat toch al sterk aan te raden is.

Met een VPN ben je écht veilig op internet

Wat is een VPN dan precies, zul je misschien denken. Welnu, met een VPN ben je pas echt veilig op internet. Pottenkijkers die geïnteresseerd zijn in je surfgedrag krijgen geen schijn van kans en je kunt je in alle anonimiteit online bewegen. Hackers, overheden en andere ongenode gasten kunnen je niet online traceren. Dat heeft te maken met onder meer het feit dat je werkt met een ander IP-adres. Het lijkt dus dat jij je bij wijze van spreken in Japan of Canada bevindt, als je kiest voort een VPN-server uit dat land. Niemand die kan achterhalen dat die ogenschijnlijke Japanse surfer op het web in werkelijkheid gewoon thuis in Drenthe zit.

Hef zo handig geografische blokkades op

Als je dus ongestoord wilt shoppen tijdens Black Friday dan doe je dat met een VPN. Je privacy is gewaarborgd. Je bent met een VPN bovendien in staat om geografische blokkades op te heffen. Zo kun je, nu we het toch over Amerika hebben, met behulp van een VPN naar de Amerikaanse uitvoering van Netflix kijken en kun je vanaf je vakantieadres in het buitenland gewoon naar de Nederlandse televisie kijken. Mensen die privacy belangrijk vinden, die gebruiken elke keer als ze online gaan een VPN, een Virtual Private Network.

Zoek ongestoord naar de beste Black Friday deals

Je moet een VPN zien als een versleutelde tunnel tussen jouw apparaat en internet. Daardoor heb jij niet te maken met mensen die ongevraagd meekijken en werk je bovendien af met zaken als censuur. In bepaalde landen zijn sites als Google en You Tube slechts beperkt te gebruiken. Met een VPN hef je de blokkade op en maak je gewoon vrij gebruik van dergelijke sites. Met een VPN kun je bovendien een firewall doorbreken, om nog maar eens een voordeel van het gebruik van een VPN te noemen. Wil je tijdens Black Friday dus ongestoord surfen en zoeken naar de beste deals? Doe dat dan met behulp van een VPN. Als je privacy je dierbaar is.

Bron: https://www.expressvpn.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button