Huis

Eetkamer inspiratie: Fleur je eethoek op!

Story Highlights
  • Eethoek opfleuren? Pak de omgeving aan
  • Een lamp en een open kast maken het verschil
  • Kies voor een stoere wand of speel met de stoelen

Erger jij je al enige tijd aan de eethoek? Oké, de tafel is zeer solide en de stoelen zitten best goed, maar om nou te zeggen dat ze iets uitstralen, nou nee. Daar is gelukkig best iets aan te doen, waardoor ook de theekransjes aan de eetkamertafel weer een stuk gezelliger zijn, Het geheim? Doe vooral iets aan de omgeving van de eetkamer en de eetkamerstoelen.

Alleen al een bijzondere lamp kan heel veel verschil maken

Nee, de optie om een andere eetkamertafel te kopen was er niet. Dat laat het budget niet toen en bovendien moet ook de slaapkamer aangepakt worden. Wil je de eethoek opfleuren? Dan doe je dat door bijvoorbeeld een bijzondere lamp boven de tafel te hangen. Alleen al een bijzondere lamp geeft de eethoek meteen meer uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een fabriekslamp in geel in de zomer of overweeg een grote rotanlamp. Er is voldoende keuze om te zorgen voor een eyecatcher in de vorm van een lamp. Iets anders; zet eens verschillende stoelen om de tafel. Meteen zal een veel speelser effect ontstaan. Haal dus ook die oude stoelen van zolder die je bij je vorige eethoek had en die paar losse stoelen die in de hal staan. Zet ze om de tafel en meteen maakt het de sfeer iets losser en prettiger.

Kies voor een stoere muur

Wat ook wel wil helpen is een open kast in de eetkamer plaatsen. Je leidt zo in elk geval de primaire aandacht bij de eethoek weg. Door het open karakter van de kast kun je allerlei accessoires en boeken kwijt en bied je plaats aan planten. Reserveer een deel voor het servies en personaliseer de kast met fotolijstjes van de familie en de kinderen. Een veel gebruikte methode om iets aan de uitstraling van de eethoek te doen is te kiezen voor een stoere muur, liefst natuurlijk met echte bakstenen of de betonlook. Heb je dat niet dan kun je overwegen het effect met fotobehang te realiseren.

Met behang creëer je veel meer sfeer

Voor de mensen die van bijzonder houden is ook het spelen met behang een mooie manier om meer sfeer te creëren. Als je bijvoorbeeld restjes behang in brede stroken knipt en horizontaal op de muur bevestigt, dan lijkt het ineens of je een veel bredere ruimte hebt. Je kunt met behang ook lambrisering maken. Als je vervolgens kiest voor het afknippen in uiteenlopende vormen, dan heb je opnieuw dat speelse in je eetkamer. En dat is dus precies wat je zoekt. Een solide, degelijke tafel verander je niet zo even. De omgeving echter wel. Zoek het daar dus in en je gaat merken dat je binnen een handomdraai een saaie ruimte om kunt toveren tot iets heel leuks.

Gerelateerde artikelen

Back to top button