Overig

Wat je moet weten over het verwijderen van een tattoo

Een tattoo is een mooie manier om een tekst of afbeelding op je lichaam te laten vereeuwigen. Het kan echter toch zijn dat je na enkele jaren niet meer dezelfde stijl hebt en je spijt krijgt van je tatoeage. Maar wat ga je hier aan doen? Tegenwoordig is het mogelijk om een tattoo te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de plek waar de tatoeage zit leeggehaald wordt en er weer normale huid komt. Een tattoo verwijderen kan op verschillende manieren. Deze bespreken we graag met je.

Een laserbehandeling doen

Een van de mogelijkheden die je hebt voor het laten verwijderen van een tatoeage is door een laserbehandeling. Deze behandeling heeft voor veel mensen de voorkeur. Dit komt doordat de laserbehandeling op een rustige manier de tattoo verwijdert. Het duurt doorgaans een tijdje en meerdere behandelingen voordat de tattoo voorgoed weg is. Als het gelukt is, blijft er geen litteken achter. De huid hersteld zich helemaal en er is niks meer te zien van de tattoo. Voor de behandeling heb je de keuze uit een nanoseconde laser of de picolaser. De picolaser is de laatste innovatie en is op dit moment de veiligste keuze om te gebruiken voor het verwijderen van een tattoo.

Tattoo verwijderen door te opereren

Een andere mogelijkheid die je hebt voor het verwijderen van een tattoo is door een operatie te ondergaan. Tijdens de operatie wordt de tattoo uit je lichaam gesneden. De operatie is eigenlijk alleen te doen als je een kleine tatoeage hebt, van ongeveer 2 centimeter breed. Als de tattoo te groot wordt, is het oppervlak wat weggesneden moet worden te groot. Als je een kleine tattoo kan de wond makkelijker genezen. Dit duurt doorgaans 3 tot 6 weken. Let er wel op dat je met een operatie ook een litteken overhoud.

Is het verwijderen van een tattoo pijnlijk?

Het verwijderen van een tattoo hoeft niet zonder pijn te gaan. Als je de tatoeage weg laat laseren, moet je er op letten dat het pijn kan doen. De nanosecode laser is hierin de pijnlijkste variant. Als je een behandeling hebt met de picolaser, is deze doorgaans veel minder pijnlijk. Met een operatie kun je last krijgen van de wond.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button