Huis

Besparen op je hypotheek

Story Highlights
  • Je kunt op de hypotheek besparen
  • Oversluiten kan meer zekerheid bieden voor de toekomst
  • Hoog de hypotheek op voor een verbouwing

Besparen op je hypotheek, wie wil dat nou niet? Precies ik denk dat iedereen wel ergen wil besparen en aangezien een hypotheek vaak het grootste kostenplaatje is, zou het mooi zijn als je daarop kan besparen. Een goede oplossing om op je hypotheek te besparen is je hypotheek oversluiten. In dit artikel wordt besproken wat een hypotheek oversluiten betekent, hoe je dat doet en hoe je met het oversluiten van je hypotheek je kosten bespaard. 

Waarom zou je kiezen voor het oversluiten van een hypotheek?

Waarom iemand kiest om de hypotheek over te sluiten kan voor ieder anders zijn, toch zijn er drie redenen die vaak terugkomen in het lijstje van waarom je die keuze zou maken. 

Meer zekerheid voor in de toekomst

Een van de belangrijkste redenen dat er gekozen wordt voor het oversluiten van de hypotheek is om meer zekerheid te creëren voor de toekomst. De mogelijkheid om over te sluiten is tijdens elke rentevaste periode. In sommige gevallen moet je een boete betalen om je hypotheek te kunnen oversluiten. Let hier goed bij op want vaak hoor je mensen schrikken met het woord boete, terwijl ze maandelijks veel hogere kosten hebben. 

Afloop van de rentevaste periode

Aan het einde van je rentevaste periode wordt er altijd gevraagd of je een keuze wil maken omtrent je looptijd. Wil je je rente opnieuw vast laten zetten bij dezelfde hypotheekverstrekker. De afloop van de rentevaste periode is de ideale periode om een beslissing te maken wat je wil gaan doen. Kies je ervoor om je rente bij dezelfde hypotheekverstrekker opnieuw te laten vastzetten of kies je toch liever voor het oversluiten van je hypotheek. 

Voor een verbouwing hypotheek ophogen

Als je een verbouwing in de planning hebt is dat ook het moment om naar je hypotheek te gaan kijken, helemaal als je met de verbouwing je hypotheek wil gaan ophogen. Door het oversluiten van je hypotheek bespaart niet alleen in verband met de lagere rente, maar zorgt er ook voor dat de hypotheek bij je past. Op deze manier ontwikkel niet alleen jij verder, maar groeit je hypotheek met je mee. 

Hypotheek oversluiten bij SpaaQ

Via SpaaQ kan je ook je hypotheek oversluiten, het bedrijf heeft twee locaties waar je terecht kan op afspraak, de een in Rotterdam en de ander in Zoetermeer. Tijdens de afspraak wordt er in Jip en Janneke taal uitgelegd wat een hypotheek oversluiten precies kost, wat erbij komt kijken, maar vooral hoe je een hypotheek oversluiten kan berekenen. Je vragen kan je niet alleen op afspraak stellen, maar ook op andere manieren. 24/7 kan je namelijk bij ons terecht voor al je vragen, je kan ze stellen via social media. e-mail, telefoon en zelfs whatsapp.

Gerelateerde artikelen

Back to top button