Overig

Best betaalde HBO opleidingen

Story Highlights
  • Zoek het vooral in de techniek
  • Hoogste startsalaris Elektrotechniek en Voertuigtechniek
  • Studie Muziek en je verdient laagste startsalaris

Natuurlijk studeer je om later zoveel mogelijk geld te verdienen. Laten we eerlijk zijn, dat is ieders insteek. Een leuke baan? Dat is mooi meegenomen, het gaat toch vooral om een goed verdienende baan, zodat jij je partner regelmatig eens kunt verrassen op leuke sieraden. Grote vraag is welke HBO opleiding je het best kunt volgen als je na je studie een hoog startsalaris wilt verdienen. We zetten de studies graag voor je op een rij.

Wie verstandig is en veel wil verdienen die gaat de techniek in

Middelbare scholieren richten zich bij hun vervolgkeuze vaak op de keuzegids. In die keuzegids staan ook salarissen bij de beroepen die je na je studie in kunt vullen. Het gaat dan weliswaar om richtlijnen, maar toch. Als je het hoogste salaris wilt na je studie zodat je snel een leuke vakantiehuisje kunt kopen, doe je er in elk geval goed aan een technische studie te volgen. Uiteindelijk doe je er als je dollartekens in je ogen hebt goed aan de studie Elektrotechniek te volgen. Ga je na die studie aan de slag, dan begin je met een salaris van rond de 2827 euro. Daar doet de studie Voertuigtechniek amper iets voor onder met 2817 euro overigens. Ook het volgen van de studie HBO ICT is de moeite waard. Want ga je na de studie aan het werk, dan verdien je tenminste 2774 euro.

Liever Werktuigbouwkunde dan een studie Muziek

Ook Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde zijn studies die garant staat voor een leuk startsalaris aan je aan het werk gaat. Je begint dan met respectievelijk 2767 en 2757 euro. Om de top 10 af te maken, Logistiek en Verkeer staat voor 2748 euro, Vastgoed en Makelaardij 2736 euro, Civiele Techniek 2675 euro, Finance en Control 2600 euro en International Business met 2595 euro. Waar je een top 10 hebt, heb je ook een achterhoede. Zo liggen de startsalarissen laag als je de studies Muziek (1773 euro), Logopedie (1879 euro), Kunstacademie (1902 euro), Theater en Dans (1935), Vaktherapie (1943 euro), Pedagogiek (2020 euro), Toegepaste Psychologie (2131 euro), Voeding (2133 euro), Social Work (2149 euro) en Hotel en Toerisme (2174 euro). Dan kun je dus beter de techniekkant op gaan.

Theater en Dans? Kans op een vaste baan is het grootst

Ook is onderzocht na welke studie je de meeste kans hebt om meteen een baan te vinden. Dit blijkt best verrassend Theater en Dans te zijn. Verder heb je als je de studies Vastgoed en Makelaardij en Verpleeg- en Verloskundige ook al een goede kans om direct een leuke baan te vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button