HuisTuin

Betrek de woning en buitenruimte bij elkaar

Met een mooi ingerichte woning en een goede indeling van de tuin ben je vaak tevreden. Echter kan er alsnog iets missen. Vaak heeft dit te maken met het ruimtegevoel dat je in de ruimte hebt. Door de buitenruimte en binnenruimte meer bij elkaar te trekken, zorg je ervoor dat het binnen groter lijkt en je ook meer kunt genieten van de planten en bloemen die je in de buitenruimte hebt staan. Hiervoor kun je een glazen schuifwand plaatsen. Maar welke mogelijkheden hebben je met de schuifwand? En welke voordelen krijg je met deze glazen wand? 

Een optisch grotere ruimte creëren

Een glazen schuifwand is een schuifwand die je in de woning zelf kunt plaatsen, maar ook bij de overkapping kunt plaatsen. De schuifwand geeft jou een optische vergroting van de ruimte waarin deze geplaatst is. Het glas geeft namelijk een doorkijk naar buiten of een andere ruimte in de woning. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je een goede doorkijk hebt naar buiten. Zelfs als het buiten slechter weer is of te koud is om buiten te zitten, kun je de planten en bloemen bekijken. De planten en bloemen die je hebt geplaatst, geven immers in de koudere maanden ook voldoende kleur geven aan jouw leven. 

Een overkapping voor extra zitruimte

Hoewel de glazen wand een groot verschil op kan leveren bij jouw woning, wil je wellicht ook een extra zithoek creëren in de buitenruimte. Hiervoor kun je kijken naar een overkapping in de tuin. Een overkapping geeft een overdekte zithoek, zonder dat je hiermee het zicht op jouw tuin verliest. Ook de overkapping is te voorzien van glazen schuifwanden, zodat je ook met weer warmte kunt zitten. In dit geval kun je het vergelijken met een aanbouw bij de woning. Een winter barbecue organiseren met vrienden is hierdoor gemakkelijker en niemand hoeft in de kou te zitten.  

Kijken naar de mogelijkheden

Bij een overkapping in de tuin of een van de andere mogelijkheden om een grotere ruimte te creëren kun je verschillende materiaalsoorten gebruiken. De meest gebruikte materialen zijn hout en kunststof. Bij hout komt meer onderhoud kijken, terwijl je kunststof voor langere tijd in dezelfde kleur behoudt. Het is daarom belangrijk dat je kijkt naar de mogelijkheden bij een professional als Solundo voordat je tot de plaatsing van jouw overkapping en glazen schuifwanden kiest. Zo pas je alles op elkaar aan en geniet je van de buitenruimte. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button