Huis

Ga voor groen met NatureGreen!

Wilt u een sedumdak op uw huis laten plaatsen, dan gaat u natuurlijk voor een dak van NatureGreen! Wij zijn een jonge en innovatieve groendakspecialist die door heel Nederland bewoners helpt hun huizen te verduurzamen met behulp van sedumdaken. Wij hebben als missie om de saaie, grijze daken van Nederland om te toveren tot duurzame, groene daken! Dat doen wij door onze klanten zo goed mogelijk te adviseren en te begeleiden in het proces, van aanschaf tot aanleg. Daarnaast komen al onze sedumdaken vers van het land, zodat u altijd verzekerd bent van een dak van hoogwaardige kwaliteit!

Voordelen sedumdaken

Sedumdaken brengen veel voordelen met zich mee. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen om er één aan te leggen! Ten eerste is het één van de gemakkelijkste manieren om uw woning te verduurzamen. Een sedumdak absorbeert regenwater, maar filtert ook de lucht, verlaagt omgevingsgeluid en -temperatuur en is goed voor de lokale biodiversiteit. Een sedumdak verhoogt ook nog eens de waarde van uw huis. Door lagere energiekosten, een duurzame uitstraling en een langere levensduur van het dak is uw woning een stuk aantrekkelijker geworden. Hoe groener, hoe beter! Andere voordelen van een sedumdak zijn:

  • Creeërt een natuurlijke brandwerende laag
  • Verhoogt de isolatiewaarde
  • Minder stress en meer woonplezier door een groenere omgeving
  • Na aanleg nog weinig onderhoud nodig
  • Verhoogt het rendement van zonnepanelen


Sedumdaken en het klimaat

Deze voordelen van sedumdaken zijn vooral belangrijk met het oog op klimaatverandering. Door de opwarming van de aarde zullen we in Nederland steeds vaker te maken krijgen met hele droge zomers en nattere winters. Onze infrastructuur is daar niet altijd op voorbereid. Zo kan onze riolering overmatig regenwater niet altijd aan, wat kan zorgen voor overstromingen. Daarnaast zorgt een gebrek aan groen in onze gemeenten er voor dat ’s zomers plaatselijk nóg heter aanvoelen. Sedumdaken kunnen hierbij helpen! Door meer groen aan te brengen verlagen ze de omgevingstemperatuur en dankzij hun waterbergingscapaciteit is er minder overlast door regen. 

Subsidieregelingen

Gelukkig weten gemeenten en provincies heel goed dat sedumdaken zo goed zijn voor het klimaat. Daardoor komen zij steeds vaker met subsidie voor sedumdak, zodat inwoners voordeliger een groendak kunnen leggen. Deze regelen stimuleren de aanschaf van groendaken én zorgen er voor dat steden en dorpen beter bestand zijn tegen klimaatverandering! In sommige plaatsen kunt u zelfs tot wel 50% van de aanlegkosten terugkrijgen, zoals bijvoorbeeld in de gemeente Haarlem. Zorg dat u geen geld laat liggen en houdt goed in de gaten wat in uw woonplaats van toepassing is. Bij NatureGreen hebben we hier een handig overzicht van gemaakt!

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u meer weten over de sedumdaken van NatureGreen, of wilt u meer uitleg over de subsidieregelingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze adviseurs staan u graag te woord! Zij kunne al uw vragen omtrent groendaken beantwoorden en kunnen samen met u bepalen welk groendak het beste bij u past. Voor de beste service én de beste sedumdaken gaat u dan ook naar NatureGreen. Wij hopen u gauw te mogen helpen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button