Auto

Brandstofkosten beheersen: alles wat je moet weten over tankpassen

In de wereld van zakelijk wagenparkbeheer zijn tankpassen een waardevol instrument geworden om brandstofkosten te beheren en te besparen. Maar hoe werkt een tankpas precies en hoe kun je er een aanvragen? In dit artikel gaan we dieper in op de werking van tankpassen en de stappen om er een aan te vragen.

Wat is een tankpas?

Een tankpas is een speciale kaart die bedrijven en hun werknemers in staat stelt brandstof te tanken zonder contant geld of een creditcard te gebruiken. Het werkt op een vergelijkbare manier als een creditcard, maar het is specifiek bedoeld voor brandstofaankopen. Tankpassen kunnen worden gekoppeld aan individuele voertuigen of bestuurders, waardoor bedrijven de controle behouden over hoe en waar de kaart wordt gebruikt.

Hoe werkt een tankpas?

Het gebruik van een tankpas is eenvoudig. Wanneer een voertuig brandstof moet tanken, gebruikt de bestuurder eenvoudig de tankpas in plaats van contant geld of een creditcard. De tankpas wordt bij het tankstation in de kaartlezer gestoken, en de transactie wordt elektronisch verwerkt. Het bedrag voor de gekochte brandstof wordt automatisch afgetrokken van het budget dat aan de tankpas is toegewezen.

Voordelen van een tankpas

Het gebruik van een tankpas biedt verschillende voordelen voor bedrijven:

Kostenbeheer

Tankpassen stellen bedrijven in staat om brandstofkosten nauwkeurig bij te houden. Dit maakt het gemakkelijk om het brandstofverbruik van voertuigen te monitoren en onnodige uitgaven te verminderen.

Besparingen

Veel tankpasproviders hebben overeenkomsten met specifieke tankstations, wat resulteert in kortingen op brandstofprijzen. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren op de lange termijn.

Administratieve vereenvoudiging

Tankpassen vereenvoudigen de administratie van brandstofuitgaven. Er zijn geen bonnetjes meer nodig, omdat alle transacties digitaal worden vastgelegd.

Controle

Bedrijven hebben controle over waar en wanneer tankpassen worden gebruikt. Dit voorkomt ongeautoriseerde aankopen.

Hoe kun je een tankpas aanvragen?

Het aanvragen van een tankpas is een relatief eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Kies een tankpasprovider

Er zijn verschillende tankpasproviders op de markt. Onderzoek en vergelijk de aanbiedingen om degene te vinden die het beste bij de behoeften van je bedrijf past.

Vul het aanvraagformulier in

Nadat je een provider hebt gekozen, vul je het aanvraagformulier in. Je moet bedrijfsinformatie verstrekken, inclusief het aantal voertuigen en bestuurders dat gebruik zal maken van de tankpas.

Kredietcontrole

Sommige tankpasproviders voeren een kredietcontrole uit voordat ze een tankpas verstrekken. Zorg ervoor dat je kredietwaardigheid in orde is.

Kaarten ontvangen

Nadat je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je de tankpassen voor je bedrijf. Deze kunnen worden toegewezen aan specifieke voertuigen of bestuurders.

Train je team

Zorg ervoor dat je bestuurders bekend zijn met het gebruik van de tankpassen en de bijbehorende procedures.

Begin met besparen

Zodra de tankpassen zijn ontvangen en geactiveerd, kun je beginnen met het besparen op brandstofkosten en het efficiënt beheren van je wagenpark.

Kortom, een tankpas is een handig hulpmiddel voor bedrijven om brandstofkosten te beheren en te besparen. Het gebruik ervan is eenvoudig, en het aanvraagproces is doorgaans rechttoe rechtaan. Door een tankpas te gebruiken, kunnen bedrijven controle behouden over hun brandstofuitgaven en profiteren van kortingen bij tankstations. Het is een slimme zet voor elk bedrijf met een wagenpark.

Gerelateerde artikelen

Back to top button