Huis

Dit is hoe je jouw huis zo goed mogelijk isoleert voor de koude dagen.

Het goed isoleren van je huis is erg belangrijk, helemaal met het oog op de koude winterperiode. Het isoleren van je woning kan zorgen voor een comfortabeler huis omdat het minder tocht in de woning en de kou blijft beter buiten. Daarnaast kan een goed geïsoleerd huis zorgen voor lagere energiekosten en is het dus beter voor het milieu. Er zijn verschillende manieren om jouw huis goed te isoleren. In dit artikel geven we jou vier manieren die jou kunnen helpen om jouw huis zo goed mogelijk te isoleren.

Zorg voor een goede dakisolatie

Vanwege het feit dat warmte opstijgt, zal een groot deel van de warmte via het dak het huis verlaten. Het goed isoleren van jouw dak kan ervoor zorgen dat de warmte de woning minder snel via het dak verlaat. Het isoleren van het dak kan aan de hand van EPS platen, maar wij raden aan om purschuim te gebruiken bij het isoleren van woningen of panden omdat het een hoge isolatiewaarde heeft.

Bespaar stookkosten met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een goede manier om te besparen op jouw stookkosten. Het isoleren van een spouwmuur kan worden gezien als een investering, maar door de dalende energiekosten is dit op den duur goed terug te verdienen. De spouwmuur is de opening tussen de binnen- en buitenmuur, deze ruimte kan gevuld worden met isolatiemateriaal zoals glaswol of EPS. Het vullen van de spouwmuur met deze materialen houdt warmteverlies tegen, waardoor je minder hoeft te stoken.

Maak gebruik van hoogwaardige ramen en deuren

Het gebruik van enkel glas of niet goed afgesloten deuren kan bijdragen aan het feit dat er veel warmte verloren gaat in de woning. Wanneer je gebruik maakt van dubbel glas en van goed afsluitende deuren, zal de tocht verminderen waardoor je minder hoeft te stoken om de kamertemperatuur te behouden.

Isoleer de vloer om kou tegen te houden

Wanneer je een kelder in je woning hebt of wanneer er een kruipruimte onder de grond is, raden wij aan om altijd de vloer goed te isoleren. Je zult uit ervaring weten dat de kelder en de kruipruimte vaak een stuk kouder zijn dan kamertemperatuur. Het is mogelijk dat de kou vanuit onder het huis de woning van onder kan afkoelen. Door de vloer te isoleren hou je de kou tegen uit de kelder of kruipruimte.

Kortom, het is belangrijk om jouw woning goed te isoleren door te zorgen voor een goede dakisolatie, spouwmuurisolatie, hoogwaardige ramen en deuren en een goede vloerisolatie. Het gebruik van purschuim is aan te raden in de isolatie van je woning omdat purschuim een hoge isolatiewaarde heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button